Általános sztrájk lesz kedden Olaszországban a megszorítások miatt

Vágólapra másolva!
Sem a MÁV, sem pedig a Malév járatait nem érinti a keddre meghirdetett olaszországi sztrájk. A legnagyobb olasz szakszervezet a kormány nyáron elfogadott megszorító csomagja ellen hirdetett általános munkabeszüntetést.
Vágólapra másolva!

A kormány megszorító intézkedései elleni tiltakozásul általános sztrájkot hirdetett keddre a legnagyobb olasz szakszervezet, a hatmillió tagot tömörítő CGIL. Rómában és több olasz nagyvárosban 9-17 óra között várhatóak munkabeszüntetések, például a közhivatalokban, és szünetelni fog a helyi, valamint a vasúti és a légi közlekedés - közölte a szervezet szóvivője. A CGIL elnöke szerint a kormány megszorító csomagja "igazságtalan, mivel csak a dolgozókat és a nyugdíjasokat sújtja, a gazdagokat nem". "A kényszerű megtakarítások miatt megbénul a gazdaság, mivel a csomagban nincs semmilyen intézkedés a gazdaság fellendítésére" - fejtette ki Susanna Camusso. Az olasz kormány augusztus közepén fogadta el a második megszorító csomagot, amely 45,5 milliárd euró megtakarítást helyez kilátásba a július közepén bejelentett, közel 80 milliárd eurós kiadáscsökkentésen felül.

Az MTI érdeklődésére a MÁV-Startnál azt közölték, hogy a vasúttársaság egyik járatát sem érinti az olaszországi munkabeszüntetés. A Malévnál hétfőn délután azt mondták, jelenleg rendelkezésre álló információik alapján részleges, a földi kiszolgálószemélyzetet érintő sztrájk lesz, így Malév-járatot várhatóan nem kell törölni.