Falvakat támad az egyiptomi hadsereg a Sínai-félszigeten

Vágólapra másolva!
Terrorista fegyveresek ellen indított akciót az egyiptomi hadsereg a Sínai-félsziget északi részén. Több falut is tankokkal és helikopterekkel lőnek a Gázai övezettel határos térségben. A harcoknak már több tucat áldozata van.
Vágólapra másolva!

Nagy hadműveletbe kezdett az egyiptomi hadsereg a Sínai-félszigeten. Helikopterekkel és tankokkal támadnak a térség északi részén fekvő falvakat, ahol fegyveresek húzódtak meg. A hadsereg szerit az akcióknak több tucat halottja és sebesültje van. Az egyiptomi hadsereg előzőleg jelentős harci erőket csoportosított a térségbe, amely lázadó fegyveresek rejtekhelye.

A Gázai-övezet menti határvidéken elterülő Rafah és Sejk Zuvejd városok melletti területeket akarják megtisztítani - idézte az al-Dzsazíra katari tévé híroldala, az egyiptomi hadsereg egyik név nélkül nyilatkozó tisztjére hivatkozva.

Helyiek szerint évek óta nem volt példa arra, hogy ilyen jelentős katonai erőt csoportosítsanak a térségbe.

Egyiptomban csütörtökön bombatámadás érte az egyiptomi belügyminiszter autókaravánját Kairóban, szombaton pedig a Szuez és Iszmailíja közötti vasútvonalon elhelyezett pokolgépet kellett hatástalanítani a tűzszerészeknek.