Meggyilkolt katona fejével pózol a terrorista kisfia

Vágólapra másolva!
Újabb bizonyíték került nyilvánosságra az Iszlám Állam brutalitásáról: egy ausztrál dzsihádista tett közzé egy fényképet a Twitteren, amelyen a kisfia tartja a kezében egy kivégzett szíriai katona fejét.
Vágólapra másolva!

Hatalmas felháborodást keltett Ausztráliában a Twitteren közölt fénykép, amelyet a büszke apa posztolt ezzel a felirattal: „Ez az én fiam!” A kép az észak-szíriai Raka városában készült.

A fotón ezek szerint Khaled Sharrouf kisgyermeke szerepel; a férfi már ült börtönben terrortámadás szervezése miatt, most pedig az Iszlám Állam soraiban harcol Szíriában.

Magával vitte két fiát is, akikkel együtt pózol egy másik képen a szervezet zászlaja előtt – a fotó tanúsága szerint mindkét gyerek kisiskolás korú.

Barbarizmus

Tony Abbott ausztrál kormányfő barbárnak minősítette a fényképet, amely újabb bizonyítékul szolgál arra, hogy milyen könyörtelenek és embertelenek az Iszlám Állam terroristái.

Figyelmeztetett, hogy nem egy szimpla terrorista szervezetről van szó, hanem gyakorlatilag egy terrorista államról, és ez nagyon súlyos problémát jelent nem csupán a Közel-Kelet, hanem az egész világ számára.

Bizonyítja a veszélyt

Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter is azt emelte ki az eset kapcsán, hogy az Iszlám Állam az egész nyugati világot fenyegeti. Az ausztrál hadsereg korábbi vezérkari főnöke, aki a hétvégén még nagy visszhangot kiváltva óva intett egy százéves háborútól a radikális iszlám ellen, most arra figyelmeztetett, hogy milyen hatásuk lesz az átélteknek a gyerekekre.

„Mit fog ez a gyerek gondolni? Milyen emberként éli majd le hátralévő életét?” – tette fel a kérdést, és felszólított mindenkit, köztük az ausztrál muszlim közösséget, hogy határozottan ítélje el ezt a fajta viselkedést.

Az iszlám nem ilyen

David Johnston védelmi miniszter szerint ez az „iszlám súlyos félreértelmezése”, és óva intett mindenkit az általánosításoktól.

„Azt hiszem, hogy aki ismeri az ausztráliai muzulmán közösséget, tudja, hogy rendkívül békés, tisztelettudó emberek alkotják, akik tisztelik az ausztrál törvényeket” – figyelmeztetett.