A katonanők termékenységét védi az amerikai hadsereg

Tíz szoptató katonanő fotója robbantotta fel a Facebookot news
Vágólapra másolva!
Új katonai ruházatot tesztel tavasztól az amerikai hadsereg, ami kifejezetten a nők nemi szerveinek biztosít védelmet. Októbertől a frontra induló nők petesejtjeit és a férfiak spermáit is lefagyasztja a Pentagon, gondolva arra, ha sérülés miatt a szolgálat után nem lehet gyermekük.
Vágólapra másolva!

Az amerikai hadsereg közel 10 éve küld nőket is az afganisztáni és az iraki frontra, de csak most jutott a Pentagon eszébe, hogy a katonanőknek legyen külön védőfelszerelésük. Ashton Carter védelmi miniszter januárban jelentette be, hogy tavasztól két projektet is elindít az amerikai hadsereg – írja a WarisBoring.com.

Véd is

Tavasztól új ruhákat és védőfelszereléseket tesztelnek a katonanőkön. Az új zubbonyt úgy fejlesztették ki, hogy a női nemi szerveket, kifejezetten a méhet védje. A nők eddig ugyanolyan felszerelést kaptak, mint a férfiak, így

a méhük például teljesen kiszolgáltatott volt bármilyen sérülésnek vagy ütésnek.

Ha az új viselet beváltja a hozzá fűzött reményeket, vagyis nemcsak megvédi a katonanők nemi szerveit a sérülésektől, de viselésük a mozgásukban sem akadályozza őket, akkor a felszerelést 2019-től vezetnék be hivatalosan az amerikai hadseregben.

Ezentúl a katonanők védőfelszereléseire is gondolnak Forrás: AFP

Nem kell lemondani a gyerekről

A Pentagon idén októbertől egy másik programot is útjára indít.

A frontra induló férfiaknak a hímivarsejtjeit, a nőknek a petéit fagyasztják le,

készülve egy esetleges sebesülésre. Ha az amerikai katonákat a jövőben sérülés éri a harctéren, és emiatt terméketlenné válnának, mégsem kell lemondaniuk a gyermekvállalásról. A programra 150 millió dollárt különített el a védelmi minisztérium.

Az iraki és az afganisztáni háborúban eddig közel 53 ezer amerikai katona sérült meg robbantásokban. Sokaknak sérült a nemi szervük is, és emiatt egy életre terméketlenné váltak.