A belga egyetemista spagettit főzött, azonban az ételt azután sem tette hűtőbe, hogy evett belőle. Sőt, napokig az asztalon hagyta. Mikrohullámú sütőben melegítette fel, újra és újra evett belőle. A fiúnak nem tűnt fel, de az étel már romlott volt.
Miután megvacsorázott, körülbelül másfél óra múlva fájni kezdett a feje, és hányingere lett, majd órákon át hányt.
Amikor egy kicsit jobban lett, lefeküdt aludni, fel azonban nem ébredt többé.
Holttestét a szülei találták meg másnap délelőtt.
Az eset még 2008-ban történt, és a szülők nem akarták, hogy fiúk története nyilvánosságra kerüljön. Egészen mostanáig.
A boncolás során kiderült, hogy az egyetemista testét a Bacillus cereus nevű baktérium támadta meg. Ennek túlzott elszaporodása végzetes volt.
Igaz, ez a baktérium szinte minden ételben megtalálható, de nem veszélyes, ha rendesen tároljuk és fogyasztjuk az ételeket.
A fiú szervezetébe annyi baktérium került, hogy csak néhány óra kellett hozzá, hogy tönkretegye a máját. Az esettel kapcsolatban a mikrobiológus Dr. Bernard a Metrónak elmondta, hogy ha kicsit is azt érezzük az ételen, hogy az megromlott, semmi esetre se együk meg.