Berobbant a járvány harmadik hulláma Dél-Koreában

koronavírus, Dél-Korea
Az új típusú koronavírus terjedése miatt védőruhába öltözött helyi lakosok fertőtlenítést végeznek egy szöuli parkban 2020. március 23-án.
Vágólapra másolva!
Bezárják Szöulban az éjszakai szórakozóhelyeket, korlátozzák a vallási összejövetelek létszámát és az éttermek működését abban a reményben, hogy ezzel ellenőrzés alatt tudják tartani a koronavírus-járvány harmadik hullámát - jelentette be vasárnap a dél-koreai egészségügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Szombaton 330 új esetet regisztráltak 24 óra leforgása alatt. Ez már az ötödik olyan nap volt sorozatban, hogy 300 felett volt az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

Az egészségügyi minisztérium szerint ez azt jelenti, hogy berobbant a járvány harmadik hulláma.

A helyzetet rendkívül súlyosnak ítélik meg.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Az esetek országos szintű növekedését a szöuli gócpontok okozták.

Ezért keddtől a nagyobb kávézók már csak elvitelre vagy házhozszállítással működhetnek, az éttermeknek pedig este 9 órakor be kell zárniuk a dél-koreai fővárosban.

A vallási rendezvények és sportesemények résztvevőinek számát korlátozzák.

Szombaton a dél-koreai egészségügyi hatóságok arra figyelmeztettek, hogy ha nem fékezik meg gyorsan a koronavírus jelenlegi terjedését, akkor az első kettőnél is kiterjedtebb harmadik hullámra kell felkészülni.

Dél-Koreában nagy erőket fordítottak a tesztelésre, a kontaktkutatásra és a karantén célzott elrendelésére, de általános zárlatot nem vezettek be.

Eddig 30 733 fertőzöttet és 505 koronavírusos halálesetet regisztráltak.