Esztétikai beavatkozás a vírus idején

Vágólapra másolva!
A koronavírus megjelenése és elterjedése sok tekintetben megnehezítette a mindennapi életet mind lelki, mind egészségügyi, illetve gazdasági értelemben. A pandémia egyik pillanatról a másikra a magánegészségügyi szektort is váratlanul nehéz helyzetbe hozta az elmúlt időszakban. Akadt olyan periódus is, amikor a klinikák többségén csak sürgős és indokolt esetben lehetett ellátni a pácienseket. A vírus második hulláma szintén nehézségek és kihívások elé állította az egészségügyet, a szépészeti beavatkozások azonban a szigorú higiéniai előírások betartása mellett továbbra is zavartalanul működő szolgáltatások.
Vágólapra másolva!

A vírus helyzet ellenére, bizonyos szempontokat figyelembe véve mégis a mostani lehet a legideálisabb időszak például egy hajbeültetés elvégzésére.

Maga a hajbeültetési technika komoly felkészültséget és precizitást követel a hajbeültető szakorvostól emellett pedig a megfelelő higiéniai körülmények biztosítása is igen fontos feladat, különösen a koronavírus idején. A szépészeti beavatkozásokkal foglalkozó klinikák azonban maximálisan felkészültek és ezen feltételek biztosításával szavatolják, hogy a páciens a beavatkozás során mindvégig teljes biztonságban érezze magát.

A páciens a hajbeültetési technikák folyamatos és innovatív fejlődésének köszönhetően mára már a legmodernebb eljárások közül választhat

Az úgynevezett FUE (Follicular Unit Extraction) eljárás során egy 1,0-1,2 mm vékonyságú tűvel vágják körbe a hajszál csoportokat, majd ezt követően a hajbeültető orvos a fejbőrön ugyanakkora lyukat ejtve beülteti a graftot – hajtüsző egységet mely 2-3, vagy akár 4-5 hajszálat is tartalmazhat - a hajhiányos területre.

Előnye, hogy nincs vágás, illetve seb, továbbá olcsóbb, mint a FUE safe system és a SHE eljárás, ugyanakkor a korszerűbb eljárások közül nem ez számít a legkifinomultabb módszernek. A donor területen (ahonnan a hajszálakat kinyerjük) kifejezetten szorosan elhelyezkedő hajszálcsoportoknál nem feltétlenül ez a legjobb választás, hiszen az egymástól közelebb mint egy 1 mm-re elhelyezkedő hajszálak esetében a hajkivétel során egyes hajszálak sérülhetnek. Ezáltal a kinyerés során értékes, egészséges hajszálakat veszíthetünk.

A FUE safe vagy más néven FUE 2 módszer, a FUE eljárástól annyiban különbözik, hogy a hajszál csoportokat kisebb precíziós eszközökkel nyerik ki a donor területről, így a hajbeültetés helyén keletkező apró pontoknál még kisebb, szabad szemmel szinte észrevehetetlen nyomot hagynak.

A HIMG klinika által kifejlesztett SHE (Single Hair Extraction) módszer a legkorszerűbb hajbeültetési technika, mely a FUE módszeren alapszik, ugyanakkor a kisebb méretű, 05-08 mm-es tűknek köszönhetően a hajkinyerés során ejtett apró nyílások körülbelül egy hét, de legfeljebb 10 nap alatt nyomtalanul eltűnnek, csakúgy, mint a kisebb tűszúrások nyomai. Nincs vágás és varrás, továbbá nem keletkezik seb. Az eljárás csupán minimális, elhanyagolható mértékű fájdalommal vagy kellemetlenséggel jár, mely az eredmények tükrében nem számottevő.

1. ábra: HIMG Hajbeültetési Klinika Forrás: elements.envato.com

Összességében kijelenthető, hogy ennél a technikánál óriási előny, hogy a nagyon vékony hajkivételi eszköznek köszönhetően nem sérülnek a donor területen található graftok, továbbá kifejezetten sűrűre lehet ültetni a hajszálakat a lehető legtermészetesebb hatás eléréséhez.

Az évek óta használatos és folyamatosan fejlődő innovatív beültetési technikák megfelelő módszernek bizonyultak kopaszodás ellen, ezért a páciensek kellő bizalommal fordulhatnak a hajritkulás megszüntetésére kifejlesztett szépészeti beavatkozások felé, még a vírus helyzet idején is.

A pandémia ellenére elmondható, hogy sok tekintetben pont a vírus teremtette körülmények járulnak hozzá ahhoz, hogy az ügyfél számára mégis ez legyen a legideálisabb időszak egy szépészeti beavatkozás elvégzéséhez

A klinikák ebben a helyzetben többszörösen biztosított higiéniai körülmények között végzik el a hajtranszplantációs beavatkozást. A hajbeültetési klinikára a páciens minden esetben védőmaszkban érkezik, továbbá a hajbeültető orvos is maszkban, folyamatosan ellenőrzött és fenntartott, steril körülmények között végzi el a beavatkozást

Az otthoni munkavégzés miatt a páciens nem esik ki a munkából, illetve a munkatársak nem fogják érzékelni, hogy hajbeültetésen esett át.

Az eredmények legkorábban 6 hónap múlva már kezdenek megmutatkozni. A nyári szezonra és az utazási korlátozások feloldásának idejére már látványos és kézzelfogható lesz a változás, ami nagyban hozzájárulhat az önfeledt, gondtalan nyaralás élményéhez.

A legtöbb iparággal ellentétben az ebben az időszakban növekedett infláció mértéke a HIMG klinikán a hajbeültetés árait nem befolyásolta. A hajátültetés a vírus helyzet ellenére is változatlanul kedvező áron érhető el a páciensek számára. A klinikán hajbeültetési garancia szavatolja, hogy a beültetett hajszálak 6-8 hónapon belül növekedésnek indulnak és a hajátültetést követően is életképesek maradnak.

2. ábra: Hajbeültetés előtt és után - 4200 beültetett hajszál Forrás: elements.envato.com

A hajátültetés után maradandó hegekkel, illetve sebekkel a korszerű FUE safe system és SHE eljárásnak köszönhetően nem kell számolni

Egy alapos konzultáció alkalmával felmérhető a beültetendő terület nagysága, valamint a rendelkezésre álló donor terület kiterjedése és a donor hajszálak minősége, mielőtt meghatározásra kerül, hogy kopaszodás ellen a páciens számára melyik a leghatékonyabb kezelési mód, illetve beavatkozás.

Minőségi hajbeültetést 2021-ben is csak a HIMG Hajbeültetési Klinikától!