Szülők és tanárok szálltak szembe az erőltetett genderideológiával

gender nem nemek társadalmi
Vágólapra másolva!
Szülők és tanárok egybehangzó véleménye alapján az iskolaszék elutasította az állam radikális irányelveit a transznemű diákok kezelésével kapcsolatban Russell megyében, az Egyesült Államokban. Virginia állam törvényhozása tavaly hagyta jóvá az intézkedést, mely szerint minden iskolai körzetben ki kell dolgozni egy politikát a transznemű diákok védelme érdekében, sok esetben akár a szülők akaratával szemben.
Vágólapra másolva!

A virginiai törvényhozás 2020-ban fogadta el azt a rendelkezést, miszerint minden iskolai körzetben ki kell dolgozni egy módszertant a transznemű diákok védelme érdekében. Bár az elfogadott intézkedés nagy mozgásteret hagy az iskolák számára, több olyan kötelező elemet is tartalmaz, melyet a Russell megyei tanárok és szülők elfogadhatatlannak tartottak, írja a Breitbart.

Az útmutató megköveteli, hogy az iskolai személyzet csak a diák által választott névvel és személyes névmással utalhasson a tanulóra, akkor is,

ha a szülők ezt nem akarják.

A diák választását pedig nem kell igazolni semmiféle bizonyítékkal, diagnózissal vagy jogi dokumentummal.

Abban a helyzetben, amikor egy kiskorú (18 év alatti) tanuló szülei vagy gondviselői nem értenek egyet a tanuló új név- és névmásválasztásával, az iskolának kell meghatároznia, hogy a diák kérését teljesíti, vagy a szülők kívánságát, hogy a tanulót továbbra is születéskori neme és neve alapján, vagy kidolgoznak egy mindkét fél számára elfogadható alternatívát, áll a szabályzatban.

Forrás: AFP/RIA Novosti/Konstantin Chalabov

Arra is rámutatnak, hogy az iskolának fel kell készülnie arra, hogy támogassa a transznemű diákok jólétét és biztonságát,

akár a családjukkal szemben is.

A szabályzat emellett kötelezővé teszi az iskolák számára, hogy a transznemű diákok a választott nemüknek megfelelő mosdót és öltözőt használják.

A Russell megyei iskolaszéki gyűlésen a szülők és tanárok egybehangzóan álltak ki ezen szabályok ellen.

Bob Gibson, az iskolaszék igazgatóságának tagja a WCYB Newsnak nyilatkozva elmondta, hogy őt ez a közösség választotta meg, és ki akar állni minden gyerek védelme érdekében. Mint mondta, ő Russell megye lakosainak akarata szerint szeretne eljárni, és nem egy túlzó állami kormányzat akarata szerint.

Az iskolaszék döntését több virginiai jogi és családvédelmi szervezet is üdvözölte. A Family Foundation of Virginia nevű alapítvány a Breitbartnak eljuttatott közleményében kiemelte, ezzel az akcióval az iskolaszék példát mutatott az állam minden oktatási intézményének azzal, hogy ellenálltak a kormányzat radikális, transzneműekről szóló politikájának. Mint írják, ez egy erős üzenet, hogy nem kötnek kompromisszumot az összes gyermek védelme és a szülői jogok tiszteletben tartása terén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!