LMBTQ és migránspárti jelentést tárgyal az Európai Parlament plenáris ülése jövő héten

üres európai parlamenti ülésterem, Brüsszel
The Hemicycle can seat all 751 Members of the European Parliament. During plenary sessions it is used for Parliament?s largest and most important debates. (08 July 2016) | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament plenáris ülése a 2021. október 18-ával kezdődő héten tárgyal egy olyan jelentést, amit az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága készített. Az európai médiáról a digitális évtizedben: cselekvési terv a helyreállítás támogatására és az átalakulás (2021/2017 (INI)) című jelentés M. pontja tartalmaz egy arra történő utalást, hogy a tagállamoknak olyan médiakörnyezetet kell teremteniük, ami garantálja, hogy – a nőkön, faji és etnikai kisebbséghez tartozókon, valamint fogyatékkal élőkön túl – migránsok, menekültek és az LGBTIQ+ közösség tagjai kreatív és döntéshozói pozíciót foglaljanak el. Tehát az Európai Parlament ismételten ösztönözni próbálja az illegális migrációt és az LMBTQ-propagandát.
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága készített egy olyan jelentést, amiben van arra történő utalás, hogy az európai uniós tagállamoknak olyan médiakörnyezetet kell teremteniük, ami garantálja, hogy – a nőkön, faji és etnikai kisebbséghez tartozókon, valamint fogyatékkal élőkön túl –

migránsok, menekültek és az LGBTIQ+ közösség tagjai kreatív és döntéshozói pozíciót foglaljanak el.

Az Európai Parlament Forrás: Picture-Alliance/AFP/Jürgen Schwenkenbecher

A jelentés M. pontjának értelmében minden tagállamnak olyan intézkedéseket kell bevezetniük, ami biztosítja azt, hogy a média nyitott, demokratikus és befogadó legyen. A jelentés szerint a tagállamoknak olyan környezetet kell teremteniük a jövőben, ahol több nő, faji és etnikai kisebbségből származó ember dolgozik.

A jelentés külön kiemeli azt, hogy biztosítani kell a migránsok, a menekültek és LMBTIQ+ közösségek tagjai számára, valamint a fogyatékkal élők számára azt, hogy kreatív és döntéshozó pozíciókat töltsenek be.

Az Európai Parlament plenáris ülése a 2021. október 18-ával kezdődő héten tárgyalja a jelentést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!