Négy nap után sikerült kimenteni a vadonból egy ausztráliai családot

Horizontal
This handout photo taken on November 12, 2021 by the Australian Maritime Safety Authority (AMSA) challenger rescue aircraft and received on November 13 shows a stranded campervan following torrential rain in remote South Australia, about 150 kilometres (93 miles) northwest of Oodnadatta. - The family, two adults and two children, were travelling through the remote Simpson Desert in the centre of Australia when their campervan became bogged down on November 12. (Photo by Handout / Australian Maritime Safety Authority (AMSA) / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Australian Maritime Safety Authority (AMSA) " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Sikeresen sikerült kimenteni a vadonból egy családod Ausztráliában, akik négy napot töltöttek a sivatagban, miután lakókocsijuk beragadt a sárba.
Vágólapra másolva!

A BBC azt íjra, hogy a kétgyerekes család azután akadt el a sárban, miután heves eső túdult a környékre, miközben ők a sivatagban voltak egy lakókocsival.

A legközelebbi város, Oodnadatta 150 kilométerre volt tőlük.

A család ugyan már pénteken értesítette a hatóságokat, de fenn állt annak is a veszélye, hogy a mentőegységek hetekig nem tudják megközelíteni az elárasztott területet.

Kedden végül mentőhelikopter segítségével mentették ki a családot.

A sárba ragadt lakókocsi Forrás: AFP/Handout

A hatóságok korábban egy vészhelyzeti segélycsomagot is ledobtak a családnak, amelyben víz és egy műholdas telefon is volt. A családnak szerencsére saját, több napra elengedő készlete is volt a lakókocsiban.

A mentés azért is volt fontos, mert az előrejelzések szerint 38 Celsius-fokos hőség várható a környéken.

A család tagjai jól vannak, a lakókocsi viszont egyelőre a sivatagban maradt.