Halálra fagyott egy újszülött csecsemő a chicagói tűzoltóság előtt

chichago tűzoltóság
Vágólapra másolva!
Holtan találtak egy újszülött csecsemőt a chichagói tűzoltóság épülete előtt, miután valaki otthagyta egy táskában a hóban. A csecsemőre szombat hajnal 5 óra körül bukkantak rá, de az életét már nem lehetett megmenteni.
Vágólapra másolva!

Szombat hajnal 5 óra körül egy táskában találtak meg egy újszülött csecsemőt a hóban, a chicagói tűzoltóság épülete előtt - írja a Sky.

Megtalálásakor a csecsemő már halott volt.

Illinois államban a "Baby Safe Heaven" törvény értelmében bárki büntetőjogi felelősség nélkül a rendőrség, a tűzoltóság vagy a kórház épületében hagyhatja újszülött gyermekét, ha le akar mondani róla.

Larry Langford, a chicagói tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy aznap nagyon sok riasztást kaptak, de senki se hallott csengőt, amivel ilyen esetben jelezni szoktak nekik, hogy valamit kint hagytak az épület előtt.

Langford nem tudja mennyi ideig lehetett kint a csecsemő a hóban, illetve életben volt-e egyáltalán amikor otthagyták.

Egyúttal felhívta a figyelmet, hogy ilyen esetben a csengetés sem megoldás, habár a tűzoltók gyakran tartózkodnak az épületen kívül, de a legbiztosabb ha a szülő valamelyik tűzoltónak odaadja a gyereket vagy a 911-es számot hívva értesítenek valakit, hogy az épület előtt hagyták.

A rendőrség nyomoz az ügyben, a biztonsági kamerák felvételeit elemzik, hogy megtalálják ki és mikor hagyta ott a csecsemőt.