Iszonyatos állapotban van az Eiffel-torony, rengeteg pénzt el kell költeni rá

szélhámos
Hamis iratai megszerzése után a következő lépés több ócskavas-kereskedő felkeresése volt, szám szerint hattal tárgyalásba is kezdett, amely során bizalmasan megosztotta velük a „titkos projektet”, vagyis az Eiffel lebontását, és árajánlatokat kért tőlük a vasra. Miután még kenőpénzt is kapott, kiválasztotta a „szerencsést”, aki a torony maradványainak tulaja lehetne (de mint tudjuk, sosem lett), már úton is volt Bécsbe a koffernyi lopott pénzzel.
Vágólapra másolva!
Az Eiffel-torony rozsdásodás miatt teljes felújításra szorul. Nem ez az első alkalom, hogy átfestik,  immár 20. alkalommal újul meg. 
Vágólapra másolva!

A Marianne francia magazin által közölt bizalmas információk szerint még a 2024-es fővárosi olimpiai játékok előtt át kell, hogy kozmetikázzák a nevezetességet.

A Gustave Eiffel által a 19. század végén épített 324 méteres torony a világ leglátogatottabb turisztikai látványosságai közé tartozik, és évente mintegy hatmillió látogatót fogad.

Párizsi Eiffel-torony Fotó / Getty Images

A Marianne által idézett szakértők jelentései azonban azt sugallják, hogy rossz állapotban van, olyannyira, hogy egyikük úgy fogalmazott ha Gustave Eiffel látná a tornyot, szívrohamot kapna.

A toronynak mintegy 30%-a szorulna felújításra, de a koronavírus-járvány okozta csúszás és a nagy mennyiségű ólom jelenléte a régi festékben csak az 5%-ának az átfestését teszik lehetővé - írja a SkyNews.

Ez közel 60 millió fontba (28 milliárd forintba) kerül majd.

Ezen felül a tornyot felügyelő társaság sem nem hajlandó hosszú időre bezárni a látványosságot a kieső turisztikai bevételek miatt.