Megszökött egy leopárd a dallasi állatkertből

Vágólapra másolva!
A dallasi állatkertből megszökött leopárd után nyomozó rendőrök szerint szándékosan vágtak egy nyílást a vadmacska kifutójának kerítésén, és hasonló vágást találtak a kismajmok kerítésén is - írta az Apnews.
Vágólapra másolva!

Pénteken a dallasi állatkert dolgozói felfedezték, hogy a Nova nevű fátyolos leopárd eltűnt a kifutójáról.

Egész napos keresés kezdődött, amelynek során

az állatkertet bezárták, amíg a személyzet és a rendőrség átfésülte a 40 hektáros területet.

Késő délutánra sikerült megtalálni az állatot.

A nyomozás során vágószerszámmal ejtett rést találtak a leopárd kifutóján, majd amikor a többi kifutót is ellenőrizték, egy lyukat találtak a majmok kifutójának kerítésén is.

A dallasi rendőrség szombat este közölte, hogy nem tudják, hogy a két eset összefügg-e egymással. A langurmajmok közül egyik sem szökött meg, és úgy tűnik, egyiküknek sem esett baja.

A rendőrség és az állatkert illetékesei közölték, hogy átnézték a biztonsági kamerák felvételeit, de egyelőre nem közöltek részleteket, hogy vannak-e lehetséges gyanúsítottak.

A dallasi állatkertből már korábban is szöktek meg állatok. A legjelentősebb eset 2004-ben történt, amikor egy 154 kilós gorilla, Jabari átugrott egy falon, és 40 perces tombolásba kezdett, amely során három embert megsebesített, mielőtt a rendőrség lelőtte az állatot.