Itt van Oroszország válasza az amerikaiaknak

PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. november 4. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Oroszországi Történelmi Társaság és az Oroszországi Hadtörténeti Társaság képviselőivel folytatott tanácskozáson Moszkvában 2022. november 4-én, a népi egység napján. Az orosz vezetés 2005-ben nyilvánította november 4-ét a népi egység napjává, amely a lengyel-litván megszállók 1612-es kiűzésének évfordulója. A megszállók elleni népfelkelést Kuzma Minyin és Pozsarszkij herceg vezette. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov
Vágólapra másolva!
Szergej Rijabkov orosz külügyminiszter-helyettes szerint a nemrég kiszivárgott amerikai titkosszolgálati jelentések hamis információkat tartalmaznak, amelyek célja, hogy félrevezessék Oroszországot.
Vágólapra másolva!

Rjabkov elmondta, hogy Moszkvának nincs magyarázata arra, hogy miért éppen most szivárogtak ki ezek a dokumentumok. Azonban szerinte, mivel az Egyesült Államok háborús résztvevő és hibrid hadviselést folytat Oroszország ellen, ezért teljes mértékben elképzelhető, hogy Moszkva félrevezetése a cél.

A különleges katonai művelet eredményét nem befolyásolja az amerikai beavatkozás Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov

Az orosz külügyminiszter-helyettes azonban hozzátette, hogy másfajta magyarázat is létezhet a dokumentumok kiszivárogtatására.

Mint ismert, április 6-án derült ki, hogy körülbelül száz titkosított dokumentum szivárgott ki a Pentagonból, amelyekben az ukrán hadsereg állapota mellett a NATO-hadsereg stratégiai gyengeségeire is utalnak.

Szintén kiderült, hogy az Egyesült Államok saját szövetségeseit is lehallgatja, köztük Dél-Koreát, Izraelt és Ukrajnát is. Korábban Dimitrij Peszkov elnöki szóvivő is arról beszélt, hogy az Egyesült Államok és a NATO a konfliktus részesei, és minden nappal egyre jobban nő a beavatkozásuk mértéke, azonban ez nem fog változtatni a különleges katonai műveletek eredményén.