Kiderült, hogy mekkora a világ leghosszabb kutyanyelve - videó

Vágólapra másolva!
Egy hároméves labrador-németjuhász-keverék büszkélkedhet a leghosszabb nyelvvel rendelkező kutya címével a Guinness rekordok könyvének friss bejegyzése szerint.
Vágólapra másolva!

A Louisianában élő

Zoey nevű kutya nyelve 12,6 centiméter hosszú.

Gazdái három évvel ezelőtt fogadták örökbe, amikor öthetes kiskutya volt. Hosszú nyelve már akkor nagy feltűnést keltett, és ahogy az állat nőt, ez csak egyre fokozódott.

A kutya gazdáiban lassan felmerült, hogy ez akár világrekordnak is számíthat, és amikor utánanéztek, kiderült, hogy a leghosszabb kutyanyelv rekordtartója nemrég elpusztult.

A csúcstartó eddig egy dél-dakotai bernáthegyi volt, aki 18,58 centiméterrel tartotta a kutyanyelvhossz világcsúcsát egészen 2021-ig. Zoey gazdái úgy döntöttek, megpályázzák a megüresedett posztot, fotókat és videókat készítettek a kutyájukról, illetve egy állatorvost is felkértek hivatalos mérés készítésére.

Tavaly novemberben be is nyújtották a szükséges dokumentumokat a Guinness Rekordok szervezetéhez, és - bár februárban rövid időre egy arizonai angol 9,49 centiméteres nyelvhosszával lett a csúcstartó - márciusban végül Zoey új rekordját hitelesítették.