Joe Biden döbbenetes állapotban: már alig tud magáról - videók

Joe Biden, elnök, Egyesült Államok, fura, vicces
US President Joe Biden speaks on the shooting incident in Atlanta before taking part in a virtual bilateral meeting with Irish Prime Minister Micheál Martin in the Oval Office at the White House on March 17, 2021 in Washington,DC. (Photo by JIM WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A világ vezető atomhatalmának az elnöke, a 80 éves Joe Biden egyre aggasztóbb állapotban van. Gyakorlatilag már nem telik el egyetlen egy nap sem úgy, hogy ne válna nevetségessé az amerikai elnök. Hol téblából a Fehér Ház kertjében, hol szellemekkel fog kezet, de Bidenen nagyon gyakran kifognak a lépcsők is. Számos szakember egybehangzó véleménye szerint Joe Biden nyilvánvalóan demenciában szenved. Az Origo összegyűjtötte a zavarodott Biden legmókásabb és legmegdöbbentőbb eseteit. 
Vágólapra másolva!

Emlékezetes, hogy gyakorlatilag már nem telik el úgy nap, hogy az amerikai elnök ne csinálna valami nagyon kínos dolgot. A 80 éves Joe Biden láthatóan megindult a szellemi leépülés útján. Annyira súlyos Biden állapota, hogy összevissza beszél, botladozik, elesik a színpadon és kifognak rajta az egyszerűbb lépcsők is.

Egyre szánalmasabb és furább az amerikai elnök Forrás: AFP/Jim Watson

Ez nem történt másként két napja a pennsylvaniai Philadelphiában, amikor Joe Biden egy gyárban próbálta népszerűsíteni az intézkedéseit.

A beszéde végeztével az elnök rendkívül zavartan balra fordult, megállt és úgy viselkedett, mintha nem lenne tisztában azzal, hogy hol van. A titkosszolgálat ezután a földről a jobb oldali színpadi kijárathoz vezette Bident, aki valahogyan elhagyta a termet.

A július 4-i ünnepi köszöntője után Joe Biden ismét megmutatta, hogy elnöki pozíciójából már jelentősen kiöregedett. A beszéd után megindult a színpad egyik vége felé, majd miután megtorpant, tanácstalanul nézelődni kezdett, láthatóan keresett valakit, de azt nem tudni, hogy kit.

Joe Biden márciusban az észak-karolinai Durhambe utazott, hogy meglátogasson egy félvezetőket gyártó üzemet. Az elnöknek szinte azonnal útmutatásra volt szüksége, mert azt sem tudta, hogy hol van vagy mit csinál. Az egyik elnöki kísérőnek ugyanis bekapcsolva maradt a mikrofonja, egyes internetre feltöltött videókban is hallani lehet, ahogy alapvető mozgáskoordinációs utasításokat kell adni a szabad világ vezetőjének.

– mondta a kísérője Bidennek. „A kék jelzésen maradok" – válaszolta Biden. Amikor pedig egyedül marad, akkor láthatóan zavartan sétál mindaddig, amíg külön nem mondják neki, hogy szépen sétáljon vissza.

Már többször is volt arra példa, hogy Joe Biden eltévedt a Fehér Ház kertjében. Az alábbi videón az látható, amint az elnök nem veszi észre az egyértelmű utasításokat és kóborolni kezd a terjedelmes kertben.

Egy ünnepségen pedig szintén rossz irányba indult az elnök, aki láthatóan azt sem tudta, hogy hol van. Mint látható, csak az utasítások után képes folytatni az útját.

Húsvétkor a Fehér Ház kertjében szintén összezavarodott. A húsvéti nyúl sietett a zavarodott Biden segítségére, hogy útbaigazítást adjon.

Múlt héten kedden Biden, amikor Jichák Hercog izraeli elnököt fogadta, az izraeli elnökhöz intézett nyilvános szavait leginkább az ölében heverő kártyákból olvasta fel.

Korábban, 2021-ben Joe Biden fogadta az akkori izraeli miniszterelnököt, Naftáli Benetet. Miközben az izraeli politikus beszélt hozzá, aközben Biden fogta magát és szundított egyet.

Az elnök kimondottan szeret szundítani a fontos események közepette. Nem volt ez másként például 2021-ben az ENSZ 26. klímaváltozási konferenciáján, ahol a fontos teendők kimerítették.

Biden tavaly pedig az Öböl-menti Együttműködési Tanács csúcstalálkozóján is elaludt.

Júniusban Joe Biden egy amerikai elnöktől meglehetősen szokatlan megjegyzéssel sokkolta a hallgatóságát, azt mondta ugyanis: "Isten óvja a királynőt, ember!" A megdöbbentő elszólás után pedig nem tudta, merre kell elhagynia a színpadot, ott egy férfi segített neki elhagyni a pódiumot. Hogy mire gondolt pontosan, melyik királynőre utalt, és miért dobta be a hagyományos brit köszöntést Joe Biden, azt senki sem tudta azonnal megmondani. II. Erzsébet királynő, akivel Biden is találkozott, 2022 szeptemberében halt meg, és helyébe a fia lépett, Károly.

Szintén június első felében Joe Biden elesett a színpadon, miközben diplomákat adott át a Colorado államban található Légierő Akadémián. Fontos hangsúlyozni, hogy mindössze egy szintkülönbséget nem volt képes megtenni.

Mókás volt az az emlékezetes pillanat is, amikor leesett a biciklijéről, miközben kerékpározott Delaware-ben, ahol a First Lady Jill Bidennel a 45-ik házassági évfordulójukat ünnepelték.

Hamár az esésnél vagyunk, akkor nem árt felidézni azt a pillanatot amikor Joe Bidennek igencsak meggyűlt a baja az elnöki különgéppel. Az ügyetlen elnök gyakorlatilag végig botladozik az Air Force One lépcsőin. Azóta állítólag egy különleges lépcsőt használnak az idős bácsi igényeihez mérten, hogy valahogy képes legyen megtenni ezt az igencsak hosszú távot.

Itt pedig az alábbi felvételen az látható amint Joe Biden a speciális, rövid lépcsőn is csetlik-botlik

Fel kell idéznünk olvasóinknak azt a nevetséges pillanatot is, amikor Joe Biden közel egy percen keresztül kínlódott azzal, hogy az elnöki helikopterből leszállva valahogyan felvegye a zakóját. Erre természetesen, mint a felvételből kiderül, képtelen. A First Lady siet az elnök segítségére.

Biden sokszor a kezét nyújtotta a levegőnek, többnyire miután befejezte a beszédét. Tavaly az észak-karolinai Greensboróban történt egy ilyen eset. Miután kezet ráz a levegővel, az elnök még egy kis ideig céltalanul téblábol az emelvényen, mielőtt a testőreihez ment.

Az Egyesült Államok elnöke egy másik eseményen is képzeletbeli emberekkel fogott kezet.

Valami ismeretlen oknál fogva Joe Bidennek meggyűlik a baja a kézfogásokkal. Korábban a Fehér Ház kertjében egy törvény aláírása után kezet rázott Chuck Schumer szenátorral, majd 5 másodperccel később elfelejtette, és ismét kínosan nyújtotta a kezét a kézrázásra.

Nemrég a vilniusi NATO-csúcson is néhány érdekes jelenettel döbbentette meg a világot a 80 éves amerikai elnök.

VOLT, HOGY ÖSSZEKEVERTE VLAGYIMIR PUTYIN OROSZ ELNÖKÖT ÉS VOLODIMIR ZELENSZKIJ UKRÁN ÁLLAMFŐT, MIKÖZBEN UTÓBBI OTT ÁLLT MELLETTE A PULPITUSON.

A NATO-csúcsot követően Helsinkiben tárgyalt, majd a sajtóeseményen egyszerűen a füle is felmondta a szolgálatot, ugyanis többszöri próbálkozásra sem hallotta az újságírót.