Három hét után került elő egy amerikai repülőtéren eltűnt kutya

csivava
Vágólapra másolva!
Szombaton került elő az a csivava, amely három hete a ketrecéből szökött meg az atlantai Hartsfield-Jackson nemzetközi repülőtéren - írta a Fox News. 
Vágólapra másolva!

A kutya augusztus 18-án szökött meg a ketrecéből, amikor a tulajdonosa, Paula Rodriguez beszállni készült a Delta Air Lines Dominikából San Franciscóba tartó járatára. Miután a Maja nevű csivava eltűnését bejelentették, Robin Cole Allgood helyi állatvédő aktivista táblákat helyezett ki a repülőtér környékén, hátha valaki észreveszi az eltűnt állatot.

Végül most szombaton megtalálták a kültéri teherállványok alatt megbújó Maját.

Nehezen tudták elérni, több alkalmazott vadhálóval, rudakkal próbálta kihúzni, de eredménytelenül. Allgood ekkor maga kúszott be az állatért, amit sikerült megfogni.

Maját állatorvoshoz vitték, jó állapotban van ahhoz képest, hogy három hete tűnt el, de elővigyázatosságból egy éjszakát az állatorvosnál töltött, és infúziót kapott.

A Delta közleményében azt írta, hogy a személyzet éjjel-nappal kereste a kutyát, és Rodrigueznek 1800 dollárt - valamivel több mint 600 ezer forintot - ajánlottak fel kárpótlásul a kutya eltűnése után. A nő sértésnek nevezte az ajánlatot, mert, mint ügyvédje mondta, a pénz nem tudta volna helyettesíteni a háziállatát.

Címlapi képünk illusztráció!