Hogyan válasszuk ki a tökéletes irodai széket?

Vágólapra másolva!
A home office elterjedésével nem csak munkahelyünkön, hanem bizony otthon is fontos a megfelelő irodai szék megléte. Ennek megtalálása azonban nem minden esetben könnyű feladat a hozzá nem értők számára. A széles kínálat is a nagy árkülönbségek között igazán egyszerű elveszni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden olyan szempontot, melyek segítenek abban, hogy hogyan válasszuk ki a tökéletes irodai széket.
Vágólapra másolva!
Forrás: goodluz - stock.adobe.com

Terhelhetőség

A szék terhelhetősége, azaz, hogy hány kilogrammot bír el, viszonylag érthető választási szempont. Azonban a nagyobb terhelhetőség nem csak magasabb testsúly esetében előnyös. Hiszen a robusztusabb irodai székek bizony jó eséllyel tovább is fognak kitartani.

Állítható magasság

Az irodai szék esetében az állítható magasság az egyik legfontosabb szempont. Ennek oka, hogy ezen funkciójával könnyedén állíthatod a magasságot asztalodhoz, monitorod elhelyezkedéséhez, valamint lábad hosszához. Ez elengedhetetlen annak érdekében, hogy az ülőmunka a lehető legkevésbé megterhelő legyen testednek.

Állítható háttámla

Ez ugyan nem minden irodai széknél jellemző tulajdonság, azonban érdemes tudni, hogy erre is van lehetőség. A háttámla előre és hátra történő beállítása ugyanis még inkább lehetővé teszi, hogy tökéletesen egyéni igényeidhez igazítsd irodai széked használatát. Mindez még kevesebb terhelést jelent majd hátadnak, derekadnak és nyakadnak a napi munka során.

Megfelelő kar- és nyaktámasz

Az állítható magasság mellett az irodai székek kar- és nyaktámasza is kulcsfontosságú. Ezek mind az ergonomikus kialakítás részei, melyeket mindenképpen figyelembe kell venned a választás során. Szerencsére a Liftor széles kínálatot biztosít az ergonomikus irodai székek között. Nagyszerű ötlet lehet tehát itt szétnézni és a fenti szempontok alapján választani.