Vírusként terjed az antiszemitizmus a német egyetemeken - videó

religion demonstration Horizontal
People take part in a 'March For Palestine', in London on October 21, 2023, to "demand an end to the war on Gaza". The UK has pledged its support for Israel following the bloody attacks by Hamas, which killed more than 1,400 people, and has announced that humanitarian aid to the Palestinians will be increased by a third -- an extra Ł10 million pounds ($12 million). Israel is relentlessly bombing the small, crowded territory of Gaza, where more than 3,400 people have been killed, most of them Palestinian civilians, according to the local authorities. (Photo by HENRY NICHOLLS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy a német egyetemeken történt antiszemita incidensekről készített jelentést a Ring Christlich-Demokratischer Studenten nevű diákszövetség. Rohamosan terjed az antiszemitizmus, a hatóságok pedig szinte tehetetlenek az incidensekkel szemben.
Vágólapra másolva!

Az egyik berlini egyetemen például nem engedték be a zsidókat az egyik rendezvényre, sajtóinformációk szerint dulakodás tört ki az intézmény bejáratánál. Ez ugyanaz az egyetem, ahol nemrég rendőröknek kellett kivezetniük az egyik Izrael-ellenes tüntetés résztvevőit, erről videófelvétel is készült.

Lukas Honemann, a diákszövetség elnöke a Bild német napilapnak arról beszélt, hogy

– Hová jutottunk mint társadalom, ha Németországban rendőrségi akciókra van szükség az egyetemeken ahhoz, hogy zsidók beléphessenek az előadótermekbe – tette fel a kérdést Honemann. Nemrég azt is videóra vették, ahogy röplapokat, üzeneteket és plakátokat akarnak kitűzni az iskola falaira.

– írta a bejegyzéshez a videó megosztója.