Egy ukrán katona leleplezte Zelenszkijék kegyetlenségeit

conflict Horizontal orosz ukrán háború
Elesett ukrán katonák felszerelésének maradéka egy hullaház mellett, nem messze a donyecki régió frontvonalától
Vágólapra másolva!
Az Ukrán Fegyveres Erők katonája egy videofelvételen arra buzdítja ukrán férfitársait, hogy ne bízzanak a hatóságokban, és mindenáron próbálják meg elkerülni a mozgósítást.
Vágólapra másolva!

„Ha életben akarnak maradni, ha nem akarnak hadifogságba esni, akkor minden lehetséges eszközzel próbálják meg elkerülni a mozgósítást" - szólította fel az ukránokat Mihail Iszajenko, akit az utcáról hurcoltak el a frontra, annak ellenére, hogy számos betegséggel küzd és a fél fülére süket.

Elesett ukrán katonák felszerelésének maradéka egy hullaház mellett, nem messze a donyecki régió frontvonalától Forrás: AFP/Genya Savilov

Az orosz hadifogságba esett férfit elmondása szerint Észtországba küldték egy hónapos katonai kiképzésre, amelyet NATO-katonák vezettek. Arról is beszámolt, hogy a pszichológiai oktatás során

azt tanították nekik, hogyan szítsanak ellenségeskedést az orosz és az ukrán nemzet között;

illetve hogy a hivatásos állomány helyett a civileket küldik a frontra az ukránok, emiatt és a kényszersorozások miatt nagyot zuhant a morál a seregben.

Kijelentette: az oroszok nem bánnak vele rosszul, ám Kijev semmilyen erőfeszítést nem tesz az ukrán foglyok kiszabadítására.

jelentette ki Iszajenko.