Tovább tombol a vihar Németországban, több száz járatot töröltek Frankfurtban

Frankfurt, 2024. január 17.
Utasszállító repülőgépek a frankfurti repülőtéren 2024. január 17-én. A repülőteret üzemeltető Fraport szóvivője közölte, hogy a jeges eső miatt délutánra leállították a repülőgépek indítását a frankfurti repülőtéren, érkező gé
Frankfurt, 2024. január 17. Utasszállító repülőgépek a frankfurti repülőtéren 2024. január 17-én. A repülőteret üzemeltető Fraport szóvivője közölte, hogy a jeges eső miatt délutánra leállították a repülőgépek indítását a frankfurti repülőtéren, érkező gépeket viszont a parkolóhelyek megteltéig még fogadnak. MTI/AP/DPA/Boris Rössler
Vágólapra másolva!
A csütörtökre tervezett mintegy ezer járatból több mint 300-at töröltek a frankfurti repülőtéren - közölte csütörtökön reggel a forgalmas német légikikötőt működtető Fraport szóvivője.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a bejelentést megelőző napon a viharos időjárás miatt egy időre le kellett állítani a légi forgalmat a repülőtéren.

A gépek fel- és leszállása azóta már elindulhatott, de repülőtéren még nem állt teljesen helyre a forgalom az ónos eső és havazás miatt, amit a Németország nyugati és déli részét elérő vihar hozott magával.

Utasszállító repülőgépek a frankfurti repülőtéren 2024. január 17-én Forrás: MTI/AP/DPA/Boris Rössler

A repülőtér szóvivője arra figyelmeztette az utazókat, hogy mielőtt elindulnának a repülőtérre, ellenőrizzék járatuk státuszát.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy várhatók-e további járattörlések Frankfurtban.

A Lufthansa légitársaság egyik utasszállító repülőgépét jégtelenítik a frankfurti repülőtéren 2024. január 17-én Forrás: MTI/AP/DPA/Boris Rössler

A frankfurti repülőtér az ország legnagyobb és legfontosabb reptere, egyike Európa legforgalmasabb légikikötőinek.

Ahogy az Origo megírta, intenzív havazás és fagyott eső bénította meg Németország közlekedését. Az országban olyan hideg van, hogy jégbe fagytak egy gazda tehenei.