Elindult a megállíthatatlan orosz támadás

Vágólapra másolva!
Oroszország két újabb frontszakaszon is előretört. Ukrajna óriási veszteséggel néz szembe: több mint ezer katonát, valamint fontos haditechnikai eszközöket és fegyvereket veszített.
Vágólapra másolva!

A kupjanszki és az avgyijivkai frontszakaszon orosz előretörésről számolt be hétfőn a moszkvai védelmi tárca. Az orosz hadijelentés szerint

az ukrán fél a harci „érintkezési vonal” mentén az elmúlt nap folyamán több mint 1200 katonát veszített,

akik közül a legtöbben, mintegy ötszázan az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan - íja a TASZSZ.

A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett két drónirányítási pontot,

két HIMARS sorozatvetőt, két harckocsit – az egyikük egy Abrams volt -,

hat gyalogsági harcjárművet – köztük négy Bradleyt -, két páncélozott szállítójárművet, egy amerikai M777-es vontatott tarackot és 81 drónt - írja a Ria Novosztyi.

Ukrajna, Oroszország, háború, orosz-ukrán háború
Két újabb frontszakaszon is előretörtek az oroszok
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Az elcsatolt „Luhanszki Népköztársaság” belügyminisztériuma bejelentette, hogy 600 gramm TNT-nek megfelelő robbanóanyagot találtak Vitalij Kiszeljovnak, a régió vezetője volt tanácsadójának gépkocsijához erősítve - írja a Lenta.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) hétfőn közölte, hogy a nagy részben elcsatolt zaporizzsjai régióban megakadályoztak egy terrortámadást, amelyet az ukrán biztonsági szolgálatok az amerikai fejlesztésű BZ harci méreghez hasonló szerrel készültek elkövetni.

Három ukrán állampolgárt, akik a mérget egy melitopoli étkezdében készült ételbe akarták belekeverni, őrizetbe vettek.

Egy moszkvai bíróság hétfőn a távollétében elrendelte Petro Vrublevszkijnak, Ukrajna volt kazahsztáni nagykövetének letartóztatását. Vrublevszkij 2022 augusztusában kijelentette, hogy Kijev a lehető legtöbb oroszt meg akarja gyilkolni világszerte - írja a Mandiner.