Két ír barát fentanil túadagolásban halt meg Floridában; a hatóságok nem azt hamvasztották el, akit kellett volna

Fotó: Twitter
Vágólapra másolva!
A floridai hatóságok félrecímkézték a kábítószer-túladagolásban meghalt két ír állampolgár maradványait, ami a boncolások "összekeveredéséhez" és "nagy valószínűséggel" a rossz holttest elhamvasztásához vezetett.
Vágólapra másolva!

A 30 éves Kane Mitchell és a 31 éves Luke Comiskey 2022 áprilisában halt meg, miután fentanil tartalmú kábítószert használtak, amelyet egyikük egy férfitól vásárolt, akivel állítólag egy nappal korábban ismerkedett meg.

A két barát Dublin környékéről származott, és együtt éltek a floridai Szentpétervárhoz közeli Pinellas Parkban. A munkáltatójuk fedezte fel a holttestüket a lakásukban, amikor elment hozzájuk, miután nem mentek dolgozni - közölte a Pinellas Park-i rendőrség.

Egy floridai temetkezési vállalat Írországba szállította a férfiak maradványait, egyiküket elhamvasztották, a másikat nem, a családok kívánsága szerint.

Júliusban azonban, három hónappal a haláluk után a férfiak családjai furcsaságokat fedeztek fel a boncolási jegyzőkönyvekben, ami miatt az amerikai hatóságok rájöttek, hogy hiba történt a maradványok címkézésében.

A floridai hatóságok és az ír főkonzulátus közötti levelezés szerint a férfiak családjai ekkor jöttek rá, hogy Mitchell maradványait Comiskey dublini családi sírhelyén temették el. Azt is megtudták, hogy nem Mitchellt, hanem Comiskeyt hamvasztották el.

"Nagy bizonyossággal megállapítottuk, hogy a két halottat a jelek szerint a halál helyszínén vagy az orvosszakértői hivatalba való szállításkor tévesen címkézhették fel".

"Ez a nagyon sajnálatos tévedés azt eredményezte, hogy a boncolási jegyzőkönyvek a másik nevével készültek, a testeket az azonosító címkékre ragasztott rossz azonosítóval adták ki az orvosszakértői hivatalból" - áll a floridai orvosszakértői hivatal az üggyel kapcsolatos levelében.

Az érintettek családjait tájékoztatták, hogy a "sajnálatos eset" miatti összes költséget az amerikai hatóság fogja állni. A tervek szerint exhumálásra és DNS-elemzésre is sor fog kerülni, hogy biztosra menjenek a személyazonosság megállapításában és immár végleg eltemethessék a két ír férfit - írja a The Irish Times.

A drogdílert, aki a rendőrség szerint a kábítószert eladta nekik, a 35 éves James Richard Peoples III-at a múlt hónapban letartóztatták, őt gyilkossággal vádolják - írja a CNN.