Lábon lőtte diákját egy tanár

Pisztoly, illusztráció,
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock/pio3
Vágólapra másolva!
Felfüggesztették a bangladeshi orvosi főiskola egyik professzorát, miután fegyvert rántott, és egy heves vita során lábon lőtt egy diákot.
Vágólapra másolva!

Raihan Sharifot, az északnyugat-bangladesi Sirajganj egyik orvosi főiskolájának óraadóját két nappal azután függesztették fel állásából, hogy állítólag lelőtt és megsebesített egy diákot az egyik tanteremben. 

Rendőrségi szakértők vizsgálják a Miklós utca 9-15. szám alatti tízemeletes panelház előtt talált pisztolyt
A kép csak illusztráció
Fotó: Forrás: MTI

A helyi média arról számolt be, hogy az incidens akkor történt, amikor a professzor éppen szóban vizsgáztatta hallgatóit. Állítólag a vizsga egy bizonyos pontján komoly szóváltásba keveredett a 23 éves diákjával, Arafat Amin Tomallal, majd elővett egy fegyvert, és térden lőtte. Tomalnak óriási szerencséje volt, mert a golyó a zsebében lévő mobiltelefonját találta el, ami megakadályozta a súlyos sérülést, de így is azonal kórházba vitték, ahol meg is műtötték. 

Összesen 45 diák volt az osztályteremben, amikor a lövöldözés történt, sokan közülük Tomal segítségére siettek, míg mások a rendőrség kiérkezéséig bezárták Sharifot egy szobába. A férfit hamarosan őrizetbe vették, a fegyverét lefoglalták. Amikor a rendőrök átkutatták a táskáját, találtak egy második pisztolyt, 81 töltényt, négy tárat, két kést és 10 tőrt. Ezeket szintén lefoglalták. 

image

A rendőrség közleményéből kiderült, hogy Raihan Sharif arról volt ismert, hogy fegyvereket vitt magával az iskolába, amelyeket gyakran mutogatott a diákjainak az órákon.

Az eset óriási felháborodást váltott ki, az egyetem hallgatói a héten még tiltakoztak is, súlyos büntetés követelve. A férfi továbbra is őrizetben van, és a rendőrség közölte, hogy egy különbizottságot bíztak meg az incidens körülményeinek kivizsgálásával.

Forrás: Oddity Central