Megdöbbentő részletek a brit királyi család húsvéti terveiről

Vágólapra másolva!
Idén húsvétkor a világ szeme a brit királyi családra szegeződik. Az ünnep alig több mint egy héttel azután esik, hogy Kate Middleton walesi hercegnő bejelentette, hogy rákot diagnosztizáltak nála, és kemoterápiás kezelést fog kapni.
Vágólapra másolva!

A Kensington-palota eredetileg a húsvétot tűzte ki olyan időpontnak, amely után Katalin hercegné újra elkezdheti a nyilvános szerepléseket, de március 22-én a hercegné nyilvánosságra hozta, hogy rákot diagnosztizáltak nála.

Februárban III. Károly királynál szintén rákot diagnosztizáltak, és a kezelés ideje alatt nem tart nyilvános szerepléseket. Húsvétkor, a királyi család rendszerint a windsori kastélyban gyűlik össze. Ahogy az Origo is beszámolt róla, idén a király részt vesz a hagyományos húsvétvasárnapi istentiszteleten a windsori Szent György-kápolnában, de Katalin és családja nem vesznek részt a misén.

A nemzetközi figyelem óriási lesz, mivel ilyen még soha nem volt

 - mondta Richard Fitzwilliams királyi kommentátor.

Markle, Royal Family, III.Károly, Kate Middleton, Harry herceg
A királyi család két tagjánál is rákot diagnosztizáltak, ami beárnyékolja a húsvéti ünneplést.

Hogyan ünnepli a brit királyi család a húsvétot?

A húsvéti ünnepségek rendszerint nagycsütörtökön kezdődnek. Az évszázados hagyomány szerint az uralkodó király vagy királynő részt vesz egy templomi istentiszteleten. Uralkodása elején II. Erzsébet királynő elkezdett Londonon kívüli katedrálisokba és apátságokba utazni, hogy ajándékokat osszon szét az ünnep alkalmával országszerte. Fitzwilliams szerint a néhai királynő nagyon szerette a nagycsütörtöki istentiszteletet.

Károly király tavaly folytatta a hagyományt, de idén a király felesége, Kamilla királynő vett részt helyette a csütörtöki szertartáson a worcesteri székesegyházban. A király egy hangüzenettel köszöntötte az ünneplőket, amit a szertartás alatt játszottak le. Az üzenetben a király a mások szolgálatát hangsúlyozta, mondván, 

nagy szükségünk van azokra, akik baráti kezet nyújtanak nekünk, és nagy hasznát vesszük ennek, különösen a szükség idején.

Kate Middleton vagy Károly király részt vesz a húsvétvasárnapi istentiszteleten?

A király és a királynő várhatóan részt vesz a húsvétvasárnapi istentiszteleten Windsorban. Fitzwilliams szerint Károly király részvétele nagyon jó hír, mivel ez lesz az első alkalom, hogy a király a rákdiagnózisa óta megjelenik egy nyilvános eseményen.

Katalin hercegné és Vilmos herceg
A hercegi pár egy jó darabig nem nyilatkozik ezután
Fotó: AFP

Katalin hercegné, Vilmos és gyerekeik azonban nem tervezik, hogy húsvétvasárnap templomba mennek.

A Kensington-palota nem nyilatkozott arról, hogy a család hol tölti az ünnepeket - írja a Time.