Pusztító robbanás egy orosz hőerőműben, rengeteg a sérült - megrázó videón a katasztrófa

Fotó: Izvesztija
Vágólapra másolva!
Szerda reggel tűz ütött ki a Tuva térségben található Sagonar Hőerőműben, amelynek következtében legalább 23 ember megsérült, köztük hatan válságos állapotban vannak.
Vágólapra másolva!

Az Izvesztija értesülései szerint március 6-án reggel tűz ütött ki az oroszországi Tuva térségben található Sagonar Hőerőműben. A balesetben - melynek okai eddig tisztázatlanok - összesen 23 ember sérült meg, közülük hatot kritikus állapotban szállítottak kórházba, míg a könnyebb sérüléseket a helyszínen ellátták a kiérkező hatóságok. Az üggyel kapcsolatban vizsgálat is indult, hiszen fennáll a lehetősége annak, hogy szabotázs történhetett. 

A lángok megfékezésében 170 tűzoltó dolgozott, több orosz Telegram-csatorna szerint is sikerült elhárítani a közvetlen veszélyt. Az incidens következtében  a 12 ezer lakosú Sagonarban a hideg téli időjárás ellenére le kellett állítani a távfűtést. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a levegőbe kerülő mérgező anyagok mennyisége milyen magas és hány embert érinthet, de a probléma méretét jelzi, hogy Vlagyiszlav Hovalig tuvai kormányzó rendkívüli állapotot rendelt el.