Fagyasztott makréla miatt halt meg egy kislány és nagymamája Romániában

Vágólapra másolva!
Hétfőn reggel Romániában meghalt egy négyéves kislány és a nagymamája, miután állítólag a falu boltjában vásárolt fagyasztott makrélából ettek. Előszőr a kislány lett rosszul, majd néhány órával később a nagymama is.
Vágólapra másolva!

A kislány rosszulléte után a családtagok azonnal értesítették a helyi mentőszolgálatot, akik kórházba szállították őt - a lány ekkor már elvesztette az eszméletét -, inkubálták, de az életét már nem lehetett megmenteni.

Három órával később a nagyszülők is rosszul lettek, ezért a család ismét hívta a mentőket. Az 55 éves nagymamát és a 66 éves nagyapát is kórházba szállították, ahol a nagymama is meghalt.

A Călărași Megyei Közegészségügyi Igazgatóság most járványügyi vizsgálatot folytat, hogy kiderítse, mi történt. Az ügyben a helyi rendőrség jelenleg a kislány boncolási eredményeit várja.

Sebastian Hotca, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője elmondta, hogy az általa vezetett intézmény is ellenőrzésekbe kezd.

 „A húsvéti időszakban, amikor többen fogyasztanak halat, figyelmeztetést küldtünk a fogyasztóknak a termékek minőségére vonatkozóan. Ennek az esetnek a kapcsán ellenőrzéseket fogunk végezni, hogy megállapítsuk, a gazdasági szereplő engedélyezett tevékenységet végzett-e, adottak-e a halak tárolásának és forgalmazásának feltételei a jogszabályi előírásoknak megfelelően” – nyilatkozta Sebastian Hotca - írja a Maszol.