Egészség-receptek nemcsak fogyózóknak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Fotó: Magyar KonyhaAz interneten sok receptgyűjteményt találunk, de mindig újabb és újabb receptek után kutatunk, mert egy-egy bevált egészséges és ízletes étel jó leírása nagy kincs. Erre vállalkozott a HáziPatika.com csapata, amikor létrehozta az Egészség-receptek rovatot. Hogy kinek mi egészséges, az természetesen relatív. A szerkesztők nem is szeretnék ezt eldönteni. Bárki beküldheti kedvenc receptjét, receptjeit. Így a receptoldal az olvasókkal közös mű, mondhatni az elejétől a végéig interaktív vállalkozás. Az Egészség-receptek oldala abban különbözik rokonaitól, hogy mindannyiunk kedvenc receptjeiből áll. Minden egyes beküldött receptet szakavatott dietetikus értékel, minősít és sorol be a megfelelő kategóriába. Az előételektől a desszertekig nemcsak az elkészítéshez szükséges idő és főzőtudomány szerint, de diétás szempontok, speciális étrendet igénylő panaszok szerint is válogathat az olvasó.

Küldj Te is egy receptet!http://www.hazipatika.com/services/recipe

A rovat közel egy hónapos indulása óta több mint 200 recept érkezett a szerkesztőségbe és került ki az oldalra, amelyek között bárki szabadon tallózhat, keresgélhet kedvére. Az étel leírása mellett megtalálható, hogy mekkora főzési tudomány és mennyi idő szükséges az elkészítéséhez. Az olvasó ötjegyű skálán értékelheti az adott receptet. Az interaktív szakácskönyvben érdekes cikkeket olvashatunk a táplálkozásról, a gyógyító ételekről és az egészséges konyhatechnikai eljárásokról.

Minden beküldött recept automatikusan részt vesz az év végéig tartó nyereményjátékban. A részvételhez nem kell nevezési lapot vagy kérdőívet kitölteni. A beküldőnek csupán fel kell tölteni a receptet a rovat megfelelő oldalán, és meg kell adnia nevét és e-mail címét. Minden hónap végén szakmai zsűri választja ki az adott hónap három legjobb receptjét. A szerencsések konyhai eszközöket nyerhetnek.