Tartsd a formád ősszel is!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Ha az elhatározás megvan a rendszeres edzésre, felmerül a kérdés: mit is sportoljunk? Ha nem vagyunk túl határozott sportolók, és magunktól nem nagyon futnánk le azt a pár kört, válasszunk tömegsportot. Ha azt látjuk, hogy nemcsak mi izzadunk és nemcsak mi "szenvedünk", hanem rajtunk kívül sokan mások is, már nem is tűnik olyan elviselhetetlennek a valójában izompróbáló, kemény munka.

Aki úgy érzi, hogy nem elég sovány, nem elég szép és nem elég izmos ahhoz, hogy testre feszülő ruhában, tökéletesen megkoreografált mozdulatsorokra ugráljon egy apró fitneszteremben, akkor ez az ő világa. Itt nem az a lényeg, hogy ki hogy néz ki, kinek milyen ruhája van és ki hány kalóriát engedett meg magának edzés előtt, hanem arról, hogy itt vagy és jól érzed magad. Ha aztán rákapsz az ízére, könnyen lehet, hogy legközelebb már kettesben - baráttal, férjjel, barátnővel - is belevágtok, sőt egy idő után már egyedül is lemerészkedsz egy edzőterembe.

A közös szabadtéri mozgásnál nincs jobb. Ha hóban, fagyban már nem lesz lehetőség a szabad ég alatti sportolásra, nincs más választás, irány a fitneszterem. Kiderülhet, hogy a nádszálvékony, tökéletes testű edzők sem voltak mindig tökéletes testűek. Lehet, hogy ők is ugyanúgy rettegtek az első alkalomtól az aerobikedzésen, ahogy te. De leküzdötték, és most már jól érzik magukat a bőrükben. Te is megteheted, csak szeresd a tested, ehhez pedig az kell, hogy dolgozz érte.