Mesés téli álom

Vágólapra másolva!
Az alsó-ausztriai tél nemcsak a sípályákról szól. A romantikus, csendes, havas tájban gyönyörködni legalább annyira jellegzetes téli élmény, mint a téli sportoknak hódolni.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A nagykiterjedésű tartomány kétségtelenül a síelők és snowboardozók paradicsoma. Különösen Bécshez való közelsége miatt vonzó - mindössze egy, de legfeljebb kétórás autóút után már fel is lehet csatolni a léceket. Gyakorlatilag egy karnyújtásnyira van tőlünk a téli szórakozás. A tartomány igen családbarátnak mondható, többek között azért, mert a számtalan síiskolában kiváló kezekbe kerülnek a csemeték és az árak kialakításánál is figyelnek a családok igényeire és lehetőségeire.

Távol a pályák zajos világától a tartomány figyelemre méltó kiépített nyomú sífutópálya-hálózattal is rendelkezik, több mint 740 kilométer hosszúságban. Mi lehet szebb, mint Alsó-Ausztria vadromantikus erdeit és síkságait sífutóléccel bejárni. Csak a Waldviertelben, a gutenbrunni sífutóközpontban 140 kilométer pálya áll rendelkezésre. Igen hangulatos téli tájon át vezet például a Mostviertelben a hochreithi panoráma sífutópálya. Útvonala hét vendégszerető parasztházat érint - ahol must és házi szalonna ad új erőt a túra folytatásához. Aki még több élményre vágyik a természetben, próbálja ki a két mostvierteli természetes tó, az Erlaufsee és a lunzi tó jegét. Télen mindkét tavat vastag jégtakaró borítja - a korcsolyázók és jégtekézők nagy örömére, akik a festői szépségű környezetben csúszkálnak a jégen.

Forrás: [origo]Aki a vizet télen is inkább folyékony állapotában és melegen szeretné élvezni, arra a badeni római termálfürdőben várnak felejthetetlen élmények: az építészeti szempontból igen érdekesen kialakított termálfürdő nagy fedett résszel rendelkezik, amelyhez sok-sok medence és egy hatalmas szauna térség tartozik. Téli uszodai élményeket újabban a Weinviertel északi része is kínál: Therme Laa termálfürdő 60 000 négyzetméteren elegendő helyet biztosít ahhoz, hogy ideálisan összekössük a kikapcsolódást a fitnesszel. Az építésnél külön gondot fordítottak arra, hogy a Therme Laa a sokféle szaunával és vízi látványossággal kivételesen magas szinten kényeztesse a vendégeket.

Alsó-Ausztriában nemcsak a víz szerelmesei tudják magukat remekül ráhangolni a télre: advent idején különleges, ünnepélyes oldaláról mutatkozik be a tartomány. Sok-sok adventi vásár és egyéb, a karácsonyt megelőző rendezvény sugároz nyugalmat és meghitt hangulatot.
Az alsó-ausztriai téli üdülési lehetőségekkel kapcsolatos további felvilágosítást az www.also-ausztria.info-n találhatunk.