Két keréken a felesleges kilók ellen

Vágólapra másolva!
Németországban mindig is nagy divatja volt a biciklizésnek. Statisztikák szerint 65 millió kerékpártulajdonos van az országban, és a lakosság jelentős része, mintegy 20 millió ember rendszeresen biciklizik.
Vágólapra másolva!

A szakértők szerint rengeteg előnye van a biciklizésnek. Az egyik német sportiskola professzora egy vele készült interjúban részletezte, hogy melyek ezek. "Már az is nagyon fontos, hogy gyakorlatilag mindenki felülhet a kerékpárra. Nem kellenek hozzá különleges képességek, csak egy nagyon egyszerű mozgássorozatot kell elsajátítani hozzá" - mondta Ingo Froböse professzor.

"Elsősorban azok számára ajánlott a kerekezés, akik súlyfelesleggel küzdenek. Már néhány kilométer megtétele rendkívülien jótékony hatást fejthet ki. Ráadásul a futással ellentétben a súlyuk nagy részét a bicikli tartja, így a sérülésveszély és egyes testrészek terhelése is minimális" - fejtette ki a szakember. "Nemcsak a keringést és a szívet edzi, hanem az immunrendszerre is jótékony hatással van. Emellett a koleszterinszintet is csökkenti" - tette hozzá a professzor.