Avokádós ráksaláta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
25 dkg mélyhűtött koktélrák, 2 db érett avokádó, 3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál natúr joghurt, 1 teáskanál curry fűszerkeverék, 1 teáskanál mustár, pár csepp tabasco szósz, pár csepp citromlé, fél csokor metélőhagyma, só, darált bors
A majonézhez: 2 db tojás sárgája, 3 dl olívaolaj, 1 evőkanál mustár

Elkészítése:
A majonézhez üssük a tojások sárgáját egy keverőtálba, majd kanalazzuk rá a mustárt. Vékony sugárban, miközben habverővel állandóan kevergetjük, csorgassuk hozzá az olívaolajat, míg az egészet szépen fel nem veszi.

A salátához vágjuk kétfelé az avokádókat, vegyük ki a magjukat, majd teáskanál vagy karlábévájó segítségével kanalazzuk ki a húsát.

Tegyük egy nagy salátástálba, azonnal csorgassuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük hozzá a forró vízben rövid ideig főzött, lehűtött és lecsepegtetett rákhúst, kanalazzuk rá a majonézt, a mustárt és a joghurtot.

Ízesítsük kevés sóval, összevágott metélőhagymával, tabascóval, curry keverékkel és kevés darált borssal.

Óvatosan keverjük össze, vigyázzunk ne törjük szét, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor kanalazzuk vissza a kivájt avokadók héjába a kész ráksalátát, hozzá piros pestóval megkent pirítóst kínáljunk.