Fahéjas báránycurry

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
60 dkg báránycomb vagy lapocka, 2 db babérlevél, fél teáskanál őrölt gyömbér, 2-3 db fekete kardámom mag, 2 db fahéjrúd, 8 gerezd fokhagyma, só, darált bors, 3 dl joghurt, 2 evőkanál olívaolaj, fél teáskanál garam masala fűszerkeverék, 1 db piros kaliforniai paprika

Elkészítése:
Öntsük a joghurtot egy lábosba, tegyük hozzá a babérlevelet, a kettétört fahéjat, az összezúzott fokhagymát, a kardámom magot, és a garam masalát. Csorgassuk rá az olívaolajat, majd tegyük bele a falatnyi kockákra felvágott bárányhúst. Tegyük fel a tűzre, ízesítsük sóval, és lefedve pároljuk addig, míg a hús puha nem lesz. ha elkészült vegyük le a fedelét, tegyük hozzá a nagyobb darabokra felvágott paprikát. Főzzük még fedő nélkül néhány percig, hogy a szaftja jól besűrűsödjön.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálaljunk egy adagnyi báránycurry-t nagy tányérra, köretnek hozzá sárgarépás párolt rizst készítsünk. Lapos kenyeret kínáljunk hozzá.

Sárgarépás rizst könnyen el tudjuk készíteni, ha a rizs készítésekor a víz hozzáadásával egy időben reszelt sárgarépát keverünk hozzá, majd lefedve készre pároljuk.