Mogyorós csirkecurry

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé, 5 dkg friss gyömbér, 4 gerezd fokhagyma, 1 db zöldcitrom, 2 ág friss bazsalikom, 15 dkg pirított erdei mogyoró, 3 evőkanál barnacukor, 3 evőkanál piros curry paszta, 3 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 db piros kaliforniai paprika, só, darált bors, olívaolaj

Elkészítése:
Tegyük a mogyorót, a meghámozott gyömbért, a meghámozott fokhagymagerezdeket, a bazsalikomlevelet, a citromlevet, a cukrot és a curry pasztát egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd pürésítsük finomra.

Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, öntsük bele a fűszerkrémet. Közepes erősségű lángon, állandóan kevergetve pároljuk néhány percig, majd öntsünk rá egy decinyi vizet, és csorgassuk rá a szójaszószt.

Főzzük egy-két percig, utána kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be. Ha elkészült, fedjük le egy fedővel. és tálalásig tartsuk melegen.

Vágjuk ujjnyi csíkokra a csirkemellet és daráljunk rá borsot. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a húscsíkokat, majd erős lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg őket.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha a húscsíkok szélei már kezdenek pirulni, tegyük hozzá a vékony csíkokra felmetélt paprikát, párszor keverjük össze a forró serpenyőben a csirkehússal, és ízesítsük sóval.

Az elkészült húst vegyük le a tűzről. Tálaljunk nagy tányérokra kifőzött szélesmetélt-, vagy rizstésztát, tegyünk mellé pár darabot a megsütött paprikás csirkecsíkokból, majd az egészre kanalazzunk a mogyorószószból.