Szépségtanácsok férfiaknak is

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Szépségápolási tanácsadónkat bőrápolásról, sminkelésről, kozmetikai tetoválásról, napozásról, a táplálkozás és a szépség kapcsolatáról is kérdezhetik. A kozmetikus válaszol


Szeretnék sminkelési tanácsot kérni! Mandulavágású szememet nem tudom szépen kisminkelni. Hogyan tudnám optikailag nagyobbá varázsolni kínai szemeimet? Sokan mondták, hogy kínai szemeim vannak. És a picit nagyobbacska krumpliorrot hogyan lehetne kevésbé feltűnővé tenni?

Nagyobbítani világos színekkel lehet, semmiképpen ne sötéttel sminkeld magad. Az orrodat pedig púderezd le alaposan.

* * *

23 éves vagyok, pubertáskoromtól striák jelentek meg a csípőmőn, fenekemen, a térdhajlataimban és a melleimen. Ezek ma már fehérek, de így is nagyon zavarnak, és napozás hatására még inkább láthatók, mivel ott a bőr nem tud lebarnulni. Szeretnék tanácsok kérni, hogy mit lehet tenni ellenük, mert nagyon zavar a jelenlétük.
A másik problémám, hogy mindig sötét karikák vannak a szemeim alatt, a szem alatti vénák áttűnnek a vékony bőrön. Használok szem alatti karikákra kifejlesztett korrektort, de ez sem az igazi. Milyen más terméket vagy módszert ajánl a karikás szemre? Ezek a korrektorok nem okoznak korai ráncosodást?

A striákat lehet halványítani, de teljesen eltüntetni nem, mivel ezek szövetszakadások. Testkezeléssel foglalkozó szalonokban be tud szerezni speciális krémet. A fekete karikákra a korrektor a javaslatom, nem fog ráncosodni tőle a bőre.

* * *

Nagyobbik fiam éppen a legkellemetlenebb kamaszkori problémával küszködik. Arcán, hátán éktelenkednek a pattanások. Nem nyomkodja, elmegy a bőrgyógyászhoz, de kozmetikushoz még nem sikerült elrángatnom. Sajnos én is - 37 évesen, két szülés után - szenvedek még mindig a bőrproblémától, igaz, csak az arcomon. Én már "révbe" értem, bár nekem is megkeserítette a bakfiskoromat, de Ő most van a legrosszabb helyzetben.

Ecsetelőket, bőrtisztító szereket, arcmosó krémeket is használ, de a legjobb eredményt adó készítmények sajnos nagyon drágák. Igyekeztünk az étkezési szokásainkon is változtatni, kevesebb fűszeres ételt enni, és sok zöldséget. A neten olvastam, hogy a pattanásos hátra a túrópakolás az egyik legjobb módszer. Kérdezném, hogy milyen természetes, akár konyhában is megtalálható gyógymódokat tud javasolni.

Sajnos itt a kozmetikai kezelés használna a legtöbbet, hiszen a ki nem kezelt mitesszerek begyulladnak, és ezekből lesznek a pattanások. A házi szerek nem hozhatnak eredményt egy speciálisabb problémánál. Próbálja meggyőzni, hogy ez lenne a legokosabb!

* * *

Nekem az a problémám, hogy szőrtelenítés (borotválás) után a combom és a bikinivonalam mentén a bőröm egyből kipattogzik, csúnya piros lesz, és fáj is. Mit tudnék tenni, hogy ne legyenek a kellemetlen pöttyök? Vajon a gyantázástól is ugyanígy néznék ki?

Borotválás után át kellene törölnie a bőrét fertőtlenítő hatású szerrel, majd utána egy nyugtató krémmel, zselével (kamillás, aloés, azulénes). Drogériákban láttam speciálisan szőrtelenítés utáni készítményeket. Ha így sem javul, akkor érdemes kipróbálni a gyantát.

* * *

42 éves nő vagyok, fehér bőrű, vörös hajú, érzékeny bőrrel. Nagyon érzékeny a bőröm a szemem környékén, gyakran duzzadt, táskás, a szem alatti terület finoman ráncolt. Hogyan tudnám ápolni?

Nagyon óvatosan kell bánni az érzékeny szemkörnyékkel! Ha vásárol szemránckrémet, érzékeny szemre valót vegyen, és felkenéskor nem szabad teljesen a szem alá kenni. Óvatosan ütögesse be az ujjbegyével a környékét. Érdemes lenne reggelente zöldteából készített jégkockával áttörölni, ami az egész arcnak is jó.