Tanuljunk sminkelni!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra, és hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Ismerkedjen meg Lyn de Garával!


Személyes imázs megteremtése: külső megjelenés és belső kisugárzás

Először is tisztában kell lennünk azzal, hogy a sminkelés technikájának elsajátítása csak egyetlen - igaz, rendkívül fontos -, lépés a személyiségünk kifejezésében. Valódi énünket személyes imázsunk megteremtésével fejezhetjük ki tökéletesen. A személyes imázs két nagyon fontos tényezőből: a külső megjelenésünkből és a belső kisugárzásunkból tevődik össze.

Mind a külső megjelenés mind a belső kisugárzás több dolog együttes összhangja. A külső megjelenés a sminkünkből, a frizuránkból, az öltözködésünkből, a kiegészítőkből és persze az ápoltságunk meglétéből vagy hiányából alakul ki, a belső kisugárzásunk pedig a viselkedésünk, testtartásunk, járásunk, hangunk, és még egyéb tényezők együttes összhangja.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara
Sminkelés előttSminkelés után


Viselkedésünk hordozhat klasszikus-elegáns, természetes, romantikus-nőies, vagy drámai-modern személyiségjegyeket, ami alapvetően meghatározza, milyen sminktechnikát használunk. Természetesen ezek a sminktanácsok nem csak személyiséghez, hanem alkalmakhoz is kapcsolódnak, hiszen teljesen más sminket kell használnunk, ha munkába megyünk, ha üzleti tárgyalásunk van, ha csak sétálni vagy bevásárolni megyünk, ha éjszakai szórakozóhelyre készülünk vagy éppen egy nagyon elegáns partira vagyunk hivatalosak.

Legyen tisztában értékeivel!

Csábos ajkakhttp://www.fitline.hu/szepseg/szaj.htmNéhány trükk, amellyel szépíthetünk ajkainkonSzép szemek alatt divatos árkokhttp://www.szex.com/cikk.php3?rovat=68alrovat=71&cikkid=609&dire=divat&rovatnev=DivatBézs varázshttp://www.nagyutazas.hu/ulysses/lstArticle.asp?ID=104Fashion.hu - Őszi, téli sminkkavalkádhttp://www.fashion.hu/magazin.php?hidplusz=297&rovat=3Ízelítő a legújabb sminkdivatbólŐszi kifestőkönyvhttp://www.fitline.hu/szepseg/smink.htm

Tükörbe nézve mindnyájan hajlamosak vagyunk pont azokat a dolgokat venni észre, melyek nem tetszenek. Először is: próbálja meg észrevenni azt, ami szép az arcán! Kezdjen el pozitívan gondolkodni saját magáról, legyen tisztában az értékeivel. Ha tetszik a szeme, de az ajka nem, akkor ügyeljen arra, hogy a szemet emelje ki, és az ajkak színe természetes maradjon, így a szem magára vonja az emberek figyelmét, és mások is észreveszik majd szépségét. Legyünk mindig rugalmasak: a felvitt smink nem végérvényes. Sose féljünk attól, hogy valami újat is kipróbáljunk, hiszen lehet, hogy sokkal jobban fog tetszeni, mint amit addig készítettünk.