Tóth Szilvia indul a Föld szépe választáson

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Lyn de GaraMiért jelentkezik egy lány szépségversenyre? Mi indított el?
Hogy más miért jelentkezik, azt nem tudom, számomra kihívást és próbatételt jelent. Nekem egyébként eszembe se jutott volna, de egy ismerősöm, egy srác kérdezte, hogy miért nem próbálom meg. Az ő javaslatára töltöttem ki a jelentkezési lapot - csak egy játéknak indult.

Gondoltad volna, hogy megnyered?
Nem, soha. Eddig még nem voltam egyetlen szépségversenyen sem, most pedig egyből az első lettem. Még most sem fogtam fel.

Szüleid mit szóltak, amikor megtudták, hogy te nyerted?
Az édesanyámnak azon a napon volt a születésnapja. Ez volt az ajándéka.

Miss Earth-honlaphttp://www.missearth.tv/Miss Hungary-honlaphttp://www.misshungary.hu/Szépségkirálynő vagy éhségkirálylány?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45666

Akkor most te képviseled Magyarországot a Miss Earth 2002 választáson.
Igen, teljesen egyedül megyek majd a Fülöp Szigetekre, Manilába. Nagyon félek, még soha nem ültem repülőn, most pedig 17 órás út áll előttem a levegőben. A Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában két hét alatt készítenek fel minket a 20-ai versenyre.

Mit lehet nyerni a Miss Earth 2002 címmel?
Az első helyezett 20 000 dollárt, a második és harmadik helyezett 2000 dollárt kap, ezek mellett természetesen lesznek különdíjak, például a legszebb estélyi ruha tulajdonosát, a legtehetségesebb jelentkezőt, és a legjobb nemzeti kosztümöt is díjazni fogják.

Hogyan készülsz fel a világversenyre? Ez hatalmas feladat lehet annak, aki soha nem dolgozott szépségiparban.

Igazából alig van pár napom, hogy bármit is tegyek, hiszen már szombaton indulok is. Lyn de Gara sminkművész segített felkészülni, aki maga is a Fülöp-szigeken született. Lyn nem csupán sminkelési tanácsokat adott, hanem végigvettük, hogy hogyan kell mozogni, viselkedni. Megtanított, hogyan legyek magabiztosabb, hiszen ott, a színpadon nem mutathatom, hogy bizonytalan vagyok, és izgulok. Ezen kívül vele próbáltuk az angol szöveget, amit majd el kell mondanom, többször fel is vettük videóra, és visszanéztük, mit csinálok rosszul, min kell változtatnom. Illetve, Fülöp-szigeteki nyelven megtanított nekem két mondatot, amit majd ott, a verseny alkalmával fogok elmondani. Ez tulajdonképpen egy üdvözlés, amivel biztos belopom magam a zsűri szívébe.

Forrás: Lyn de Gara
Szilvit Lyn de Gara sminkművész készíti fel a versenyre


Szépségkirálynőnek ezek szerint nem egyszerű...
Igen, szerintem ahhoz, hogy valaki elnyerje a koronát, nagyon sok mindent kell nyújtania, azon kívül, hogy szép. Hiába vagy te gyönyörű, ha nem tudsz angolul, és ezért nem adódik lehetőséged, hogy megmutasd magad, kifejezhesd gondolataidat vagy az egyénsiégedet. Ha valaki nyelvtudás nélkül indul el egy ilyen versenyen, akkor bizonytalan lesz, mert fél, hogy nem érti, mit szeretnének tőle, és nem tudja megértetni magát. Márpedig egy szépségkirálynőnek nem szabad sem bizonytalannak lennie, sem félnie, hiszen azt várják tőle, hogy elegáns, magabiztos, igazi, felnőtt nő legyen, mindezt nagyon fiatalon. Ezen kívül fontos, hogy legyenek álmai, vagy még fontosabb: céljai, hogy tudatosan törekedjen a megvalósításra.

Forrás: Lyn de GaraHa az FHM vagy a Playboy felkérne, vállalnál fotókat?
Az, hogy a fotó szexis, az addig rendben van, de ahol minden látszik, azt már nem vállalnám.

Még iskolába jársz?
Igen, Pécsen a Művészeti Szakközépiskolába, tánc szakra. Néptáncot tanulunk és balettot. De nagyon szeretnék latin táncot tanulni, úgyhogy el is határoztam, hogy beiratkozom egy latin-tánc tanfolyamra.

Távolabbi terveid? Modellkedés esetleg?
Nem, modell szakmában nem gondolkodom. Talán a fotómodellkedés. Az iskola után szeretnék a fitnesz szakmában elhelyezkedni vagy aerobikot tanítani.