Vonzerő a tekintetünkben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra, és hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Ismerkedjen meg Lyn de Gara "Harmónia a megjelenésben" tanfolyamaival!

Az első pillantás

Forrás: Lyn de GaraRendkívül meghatározó az első 4-5 másodperces kölcsönös szemkontaktus. Ez alatt az idő alatt körvonalazódik előttünk az idegen teljes fizikai valójában: a neme, a testalkata, a kora, a nemzetisége, a személyisége, a hangulata és természetesen a vonzereje, már ha tesz ránk valamiféle benyomást. Pillanatok alatt saját képet alakítunk ki az idegenről, ami alapján rögtön eldöntjük: szimpatikus vagy ellenszenves az idegen, akit megfigyeltünk. Ezek az első pillantások elraktározódnak a memóriánkba, és ezt a pár másodperces felmérés alapján kialakított képet bizony legtöbbször nagyon nehéz lesz megváltoztatni a későbbiekben.

Az arc

Amikor először találkozunk valakivel, három másodperc alatt képesek vagyunk felmérni az arcát. A szemünk oda-vissza ugrál a másik arcának részletein: mit fejeznek ki a szemek (fényes, ragyogó, álmodozó, nyílt, csábító) és az ajkak. Egyből eldöntjük, hogy harmonikusnak, azaz szépnek vagy diszharmonikusnak, azaz érdekesnek vagy inkább csúnyának látjuk a másikat. Felépítünk magunkban képet a másik arcáról, amiben legdominánsabban a szemek és az ajkak játszanak szerepet.

A második pillantás

Ha hosszabb ideig nézünk a másik szemébe, akkor az intenzív érzéseket fog kiváltani belőle, hiszen ez már több puszta érdeklődésnél. Ha valaki felkelti a figyelmedet, nézz a szemébe hosszan, nem csak azért, mert ezzel elárulod a vonzalmadat, hanem mert az ő szemei is nagyon finoman és érzékenyen árulkodnak az érzéseiről.

A mosoly

Ha mosolyogva nézel valakire, azt üzened neki: "Érdekelsz." Mosolyogj, és ezzel bizalmat keltesz és meleg, közvetlen légkört teremtesz magad körül. Mindkét nem nagyon érzékeny a mosolyra, és mindkettő hasonló módon reagál egy mosolygó ember látványára.

Kitágult pupillák

Általában azokhoz az emberekhez, akik kitágult pupillákkal néznek a szemünkbe, sokkal nagyobb bizalommal fordulunk, mint a szűk pupillájú emberekhez. Ha tetszik valaki, akkor a pupilla kitágul, ha idegesek, mérgesek vagyunk, ha védekezünk, a pupillák beszűkülnek. A tág pupillák azt üzenik: "Szeress, mert szeretlek."

Mit üzennek a különböző szemtípusok?

Forrás: Lyn de Gara


Csábító szempár:
Ez az úgynevezett "ágyba hívogató" szempár, fokozott szexuális vonzerőt gyakorol a másik nemre.


Álmodozó szempár:
Olyan hatást kelt, mintha mindig szerelmes lenne és a fellegekben járna. Romantikus, érzékeny, hatalmas fantáziája van, szereti, ha kényeztetik.

Forrás: Lyn de Gara
Forrás: Lyn de Gara


Fényes és ragyogó szempár:
Kellemes egyéniség, játékos, szereti a mókát, van humorérzéke, és szeret viccelődni, könnyen lelkesedik, és optimista.


Nyílt szempár:
Akinek nyílt tekintete van, az határozottságot sugároz, olyan embert mutat, aki rögtön a tárgyra tér, tekintetének intenzitása és ereje erős szexualitást sugároz. Vezetésre született. Őszinte, és bizalmat kelt másokban.

Forrás: Lyn de Gara


Egy gyors sminktipp

Ha a szemed kék, akkor ne vidd túlzásba a kék szemfesték alkalmazását. Tompítsd a hatást barna vagy szürke szemkontúr ceruzával. Általában a túl erős szemhéjfesték az ellenkező hatást váltja ki, és a túl sok festék elrontja az összképet. Fontos, hogy az emberek a gyönyörű szemeidre, ne pedig a szemek köré festett kék monoklira figyeljenek fel. Amikor szép, természetes sminkről van szó, a kevesebb néha több.

Nyerj smink- és imázstanfolyamot!

A márciusi nyertes a tanfolyam mellett új frizurát, vízálló szemceruzát és csókálló rúzst is kap ajándékba!

Minden hónapban egy kedves olvasónk megnyerheti azt a lehetőséget, hogy részt vegyen Lyn de Gara átváltoztató tanfolyamán. A jelentkező hölgyek között kisorsolunk egy ingyenes smink- és imázstanfolyamra szóló belépőt. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy, az alábbi adatokat tartalmazó jelentkezést - egy nem túl régi fotót mellékelve - e-mailben elküldeni Lyn de Gara címére: lyndegara@axelero.hu

A szükséges adatok: név, telefonszám, e-mail cím, kor, rövid leírás arról, hogy miért jelentkezik a tanfolyamra, mit vár tőle, és milyen változást vár a tanfolyamtól (esetleg milyen alkalomra szeretne sminket, öltözködési tippeket). A levél mellé kérünk csatolni egy nem túl régi portréfotót (jpg/jpeg formátumban).
A havi sorsoláson nyertes olvasónkkal a tanfolyam után interjút készítünk, és természetesen a változás előtti, utáni fotóját is bemutatjuk.

A jelentkező olvasó pályázata beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy fotóit az [origo] Női lapozó rovatában közöljük, és vállalja, hogy "átváltozásának" élményét megosztja az olvasókkal.
A jelentkező által megadott személyes adatokat (név, e-mail cím, adatok) szigorúan bizalmasan kezeljük, a tanfolyam meghirdetőin kívül másnak át nem adjuk.

A nyertesek átváltozásáról készült fotókat és a velük készített interjúkat a következő oldalakon találjátok:
Első nyertesünk Farkas Hajnal.
Második nyertesünk Wéber Mónika.
Harmadik nyertesünk Takács Marika.
Negyedik nyertesünk Mészáros Marianna.
Ötödik nyertesünk Vankó Gabriella.