Hölgyek vörösben

Vágólapra másolva!
Hírességek, színésznők, énekesnők parádéztak végig a New York-i divathét alkalmával a kifutókon, és mind vörösben. A különleges divatbemutató üzenete ezúttal nem a legfrissebb divat volt, hanem egy fontos üzenet: Vigyázzunk a szívünkre!
Vágólapra másolva!
Forrás: www.vogue.co.uk
Vanessa Williams a kifutón

A divatbemutatót, amelyen a szebbnél szebb hölgyek 24 skarlátvörös ruhát mutattak be, az amerikai kormány támogatta és szervezte, hogy ily módon kampányoljon és hívja fel a figyelmet a szívbetegségek súlyosságára és a megelőzés fontosságára. Az eseményt az "Igazság a szívről kezdeményezés"-nek nevezték el, és az Olympus divathét első napján rendezték meg.

A kampányhoz olyan neves divattervezők járultak hozzá kreációikkal, mint Calvin Klein, Donna Karan, Narciso Rodriguez és Vera Wang, a ruhákat pedig - többek között - Angela Lindvall és Vanessa Williams mutatta be.

Ugyanazon a napon volt a nemzeti "viselj vöröset-nap" is, szintén annak reményében, hogy sikerül minél több ember figyelmét felhívni a szívbetegségek veszélyességére, amely az amerikai nők körében a halálozások első számú felelőse.

"A nőket folyamatosan bíztatni kell, hogy vigyázzanak egészségükre" - mondta dr. Barbara Alving, a National Heart, Lung and Blood Institute igazgatója. A divatshow-n bemutatott ruhákat majd látni lehet Chicago, Dallas, Miami, Philadelphia és San Diego kifutóin is március és április folyamán.