Divatba jönnek az indiai minták

Vágólapra másolva!
Bár eddig még nem kerültek a világ érdeklődésének középpontjába, indiai divattervezők egyre erősebben éreztetik jelenlétüket a világ divatpalettáján. Leginkább annak a legújabb trendnek köszönhetik népszerűségüket, hogy a nyugati közízlés az indiai anyagok és minták felé fordult.
Vágólapra másolva!

Az indiai designerek amerikai és európai ügyfeleket szeretnének bevonzani oda, ahová eddig egyik nagyobb divatcég sem tekintett még be, és nem sok figyelmet szenteltek az indiai ihletésű ruháknak.

Ezúttal azonban 40 külföldi potenciális vevő, köztük két nagy divatkereskedő, a Saks Fifth Avenue és a londoni Browns ejtette útba az Újdelhiben megrendezett indiai divathetet útban az ausztrál divathét felé, hogy megtekintsék az egzotikusnak ígérkező indiai kollekciókat.

Forrás: MTIForrás: MTI

Rocky S. divattervező ruhái az 5. indiai divathéten

Michael Fink, a Saks Fifth Avenue igazgatója elmondta, hogy a ruhák igazán nagy hatással voltak rá, és erősen fontolóra veszik a kollekciók egyes darabjainak üzleteikben való forgalmazását. Ritu Kumar indiai tervező - aki Diana hercegnőnek is tervezett ruhákat - elmondta, hogy a nagy érdeklődést annak az újabban megjelenő trendnek tudja be, amelyet indo-nyugati fúziónak neveznek, és amely "indiai textíliákból, kézi megmunkálással, de nyugati szabásminták alapján készül: egyszerű és tiszta vonalakkal".