Szingapúrban eltörlik az orális szex tilalmát

Vágólapra másolva!
Az orális szex engedélyezését fontolgatja Szingapúr, túl forrón azonban nem eszik a kását: a kormány közlése szerint a fellációt - még házastársak között is - tiltó törvény felülvizsgálata csak két-három hónapon belül várható.
Vágólapra másolva!

Az orális szex legalizálásának az adott lendületet, hogy tavaly novemberben két év börtönre ítéltek egy 27 éves rendőrt, mert nem utasította vissza egy 15 éves lány "felajánlását". A rendőrt azután a lány feljelentette a rendőrségen. Az eset nagy felzúdulást keltett a szingapúri sajtóban, a rendőr büntetését túl szigorúnak találta a közvélemény.

Ugyancsak komoly felháborodást váltott ki egy korábbi, hasonló eset: egy feleség elunta, hogy a férje folyton hűtlenkedik, és azzal büntette meg, hogy orális szexre csábította, majd pedig feljelentette. A közvélemény ebben az ügyben is az asszonyt vette a szájára, a férfi pártjára állt.

A szingapúri kormány fellációlegalizálási tervezetében 16 életévben szabná meg az orális szex alsó korhatárát, de homoszexuálisok esetében továbbra is érvényben hagyná a tilalmat. Ez utóbbi kissé paradox, mivel Szingapúr Ázsia melegbarát államának számít, egyre-másra nyílnak területén a melegklubok.

Az ázsiai országban egyébként a prostitúció egyáltalán nem tiltott.