Úton az első szeretkezés felé

Vágólapra másolva!
Az Orgazmus Service trénerei, dr. Tóth Emese és Lengyel Sándor az olvasók szexuális problémáira válaszolnak. Többek között olyan témákról írnak, hogy összefügg-e az élvezeti szerek használata a merevedési zavarokkal, hogy van-e a női orgazmusnak kézzelfogható jele a partner számára vagy hogy hogyan "vészeljük" át az első szeretkezéseket.
Vágólapra másolva!

Kedves doktornő, 22 éves srác vagyok, és a tanácsát szeretném kérni, hogy fogjam meg a lány kezét és hogyan és mikor csókoljam meg? És honnan tudom meg, hogy tetszem-e neki vagy nem? És azt honnan tudom meg, hogy terhes-e vagy sem?

A kézfogás lehet véletlenszerű, amit megelőzhet a többszöri hozzáérés, majd folyamatos érintés, például séta közben. Lehet közvetett jelentése, például átsegíteni egy veszélyes szakaszon, ahol nehezen vagy gyorsan lehet haladni, vagy megszorítani egy pillanatra, jelezve egy humoros helyzetet vagy felhívni a figyelmét rejtetten valamire. Ez könnyen kimagyarázható, ha nem jött be. Lehet a kezébe adni valamit és vele együtt tapogatni, amikor a kezetek egymáshoz ér. Van rá ok, de új, tiltott terület. Ez izgalmas paradox helyzetet teremt. Nem lehet belőle sértődés vagy elhúzódás, mert közös tevékenység.

Lehet kézfogás előtt kipróbálni, hogy mennyire értékeli a testi kontaktust. Megsimogatni a karját, a hátát valamilyen ürüggyel vagy beszélgetés közben magadról mintegy megfeledkezve átkarolni a vállát, vagy megsimítani a haját, mintha odaszállt volna valami. Ha nem kérdezi, akkor nem kell megmagyarázni. Jó jelnek számít, ha közeledő reakciókat ad, ha nem ijedezik. Ha firtatja, bizalmatlankodik, kötekedik, humorizál, akkor nyugtatni kell, mert nem érzi magát biztonságban, fél, hogy nevetségessé válhat, nem biztos benne, hogy jól érti-e, ami történt, ezért nem mer megfelelően válaszolni rá, bátorítani téged. Ezért időben kell egyértelművé tenni a dolgot. Ha ezt lekésed, ha túl sokszor próbálsz gyenge hatású műveletekben választ kapni saját kérdéseidre, akkor szégyenlőssé válik, mert egyre bizonytalanabbá válik a helyzete. Olyan, mintha csak piszkálnád, de nem döntenél, hogy tényleg akarod-e vagy csak nevetségessé akarnád tenni. Rossz eset az is, ha emiatt férfiatlannak képzel.

A csók hasonlóan előkészítendő. Bátorság kell hozzá, de kezdheti a felhevült nő is, ha felkínálkozik a csábító alkalom.

Ha a kezed nyirkos és hideg, nézd meg, milyen az övé. Lehet, hogy hasonló, mert ő is izgul, fél. Előbb ezt oldjátok meg. Ha már jól érzitek magatokat együtt, akkor érdemes az élményeket elindítani intenzívebben. Soha ne kérdezd meg, hogy szabad-e, mert az nagy ügyetlenség.

A terhességet nem te fogod megállapítani. Neked vagy elmondják, vagy nem.

* * *

Merevedésem gyakran nem tartható, egyébként egészséges vagyok. Tanulok, vannak barátnőim, de félek a szextől. Nem szívesen megyek bele újabb kudarcokba. Talán az is érdekes lehet, hogy rendszeresen füvezek, csak a társaság kedvéért. Jó egy kis levezetés, amikor fáradtabb vagyok.

Gyakran tapasztaljuk fiatalkori szexuális zavarok mellett drogok, élvezeti szerek rendszeres használatát. Általában elmondható, hogy arckifejezésben szegényesebb vagy kifejezetten szegényes, kifelé tompának ható érzelmekkel és kevés gesztikulációval kísért beszélgetésben derül ki az, hogy a szexuális zavar mellett a drogozás is jelen van. Különösebb jelentőséget nem tulajdonítanak ennek. Megemlítése kérdőjeles, a köztudott káros hatások miatt célszerűnek tűnik elmondani, de nem szokták úgy érezni, hogy ez a saját életben is hasonló jelentőséggel bír. Saját magát senki sem látja reálisan, nem észleli ezeket a változásokat. Gyakran látjuk azt is, hogy potenciális karrierlehetőségekkel a láthatáron is céltalannak, nagyobb reményektől és várakozástól mentesnek tűnik az élet.

A füvezésnél is ezt látjuk. Ha magadra ismersz, akkor gondolj arra, hogy ennek is fontos szerepe lehet panaszodban. Szívesen segítünk, hogy ne legyen panaszod a fentiek tükrében is átgondolva a dolgot.