A kék szemű szőkéknek mindent elhiszünk

Vágólapra másolva!
A kék szemű, szőke fürtökkel, telt ajkakkal és gyermeki arcvonásokkal megáldott nők sokkal könnyebben boldogulnak az élet minden területén, mint barna, fekete vagy vörös társaik, mert őket első pillantásra hitelesnek és megbízhatónak látják embertársaik.
Vágólapra másolva!

A Daily Telegraph című brit lap legújabb kutatási eredményekre hivatkozva jelentette be, hogy brit tudósok több mint ezer felnőtt megkérdezése alapján kidolgozták a hiteles embertípus ideálját. Az e típushoz tartozóknak küllemüknél fogva jobbak az esélyei üzleti tárgyalásokon vagy bíróságok előtt.

A szőke fürtökön és kék szemen kívül a hitelesség szempontjából fontos még az állandó mosoly, viszont megbízhatatlannak tartják az emberek azokat, akik nem néznek a másik szemébe, és akik izzadnak.

Érdekes, hogy a megkérdezettek nagy százaléka a nőket hitelesebbnek tartja, mint a férfiakat. Általánosságban a jó fellépéshez fontos a ragyogóan tiszta cipő, a tisztára mosott haj és nőknél még a smink is. A telt ajkakat mindig pozitívan ítélik meg, míg a keskeny ajakkal és kis szájjal rendelkezőket alattomosnak és kevéssé megbízhatónak tartják.

A tudósok által elvégzett felmérés eredményét ismertető tanulmány a színész Jude Law-t hozta fel a hitelt érdemlő ember típusára példának.

Ian Penton-Voak, a Sterling egyetem kutatója végül óva intett a gyakran téves első benyomástól, amely "komoly és igazságtalan következményekkel járhat".