Gyümölcsös pulykanyársak
Hozzávalók: 60 dkg filézett pulykamell, fél üveg őszibarackbefőtt, 15 dkg aszalt szilva, 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék, 1 dl vörösbor, 1 dl étolaj
Az aszalt szilvát vörösborban áztatjuk néhány óráig, majd kimagozzuk. A barackokat leszűrjük, lecsepegtetjük, negyedeljük. A megmosott pulykamellet 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Hegyezett hurkapálcára tűzzük felváltva őket. Meghintjük szárnyas fűszerkeverékkel, majd az előhevített olajon pirosra sütjük. Szintén roston sült zöldségekkel (felezett gomba, uborka, sárgarépa, mini kukorica) körítjük.
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 2090 kJ/500 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Egri Kékfrankos 2000
Egészben sült csirkemell gyümölcsköntösben
Hozzávalók: 60 dkg filézett csirkemell, 1 üveg őszibarackbefőtt, 1 üveg meggybefőtt, 1 üveg vegyes gyümölcsbefőtt, 1 üveg ananászbefőtt, 4 dkg KNORR Delikát Ételízesítő Extra, 3 dkg vaj, 1 dl étolaj, őrölt fahéj, vaníliás cukor, szűrt citromlé
A megmosott, lecsepegtetett, filézett csirkemelleket bedörzsöljük ételízesítővel, majd gyakori locsolgatás mellett pirosra sütjük. Közben a gyümölcsbefőtteket leszűrjük, kisebb darabokra vágjuk, a meggyet kimagozzuk. Kevés olvasztott vajon a gyümölcsöket lepároljuk, ízesítjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral, szűrt citromlével. A csirkemellek mellé elosztva, azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 1890 kJ/450 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Bátaapáti Tramini 2001
Gyümölcsrizzsel töltött palacsinta
Hozzávalók: 8 db hagyományos, sós palacsinta, 15 dkg meggybefőtt, 10 dkg rizs, 3 dl tej, 0,5 db vaníliarúd, 5 dkg cukor, 1 dl tejszín, 2 dl csoki szósz
A megmosott rizst vaníliás tejben puhára főzzük. Lehűtjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a kimagozott meggybefőttet. Amikor a rizs teljesen kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. Betöltjük a palacsintákba, ezeket 2 ujjnyi vastag darabokra vágjuk, majd csoki szósszal vékonyan megöntözzük.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 2500 kJ/600 kcal
Ajánlott ital: édes fehérbor - Tokaji Szamorodni (édes) 1999
Édes gyümölcsfalatkák
Hozzávalók: 2 db világos piskótalap, 2 zacskó vanília pudingpor, 1,2 liter tej, 1 doboz darabolt ananász, fél doboz őszibarack konzerv, fél üveg meggybefőtt, 1,5 dl csoki szósz
A vanília pudingport a tejjel kenhető állagú krémmé keverjük. A kisebb cikkekre vágott piskótalap szeleteket megkenjük vele. A leszűrt, és kisebb darabokra vágott gyümölcsöket ráhalmozzuk. Vékonyan megöntözzük csoki szósszal. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 1760 kJ/ 390 kcal
Ajánlott ital: édes fehérbor - Tokaji Hárslevelű (késői szüretelésű) 2000
Pezsgős gyümölcsbólé
Hozzávalók: 2 doboz darabolt ananász, 3 üveg meggybefőtt, 2 doboz őszibarackbefőtt, 2 doboz vegyes koktélgyümölcs-konzerv, 6 dl édes pezsgő, 0,5 dl narancslikőr, 0,5 dl barackpálinka
A barackokat kisebb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a többi leszűrt gyümölccsel. A gyümölcsléhez öntjük a pezsgőt, narancslikőrt és a barackpálinkát, és visszaöntjük a gyümölcsökre. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Egy adag: 1561 kJ/373 kcal