Hozzávalók: 40 dkg tonhalfilé, 5 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve, 3 paradicsom, 1 pohár csemegekukorica, 1 csokor koriander, só, őrölt bors, rózsabors
A tonhalfilét vágjuk másfél centiméteres szeletekre, tegyük egy tálkába. Pár evőkanál olívaolajjal locsoljuk meg, rózsaborsot morzsoljunk rá és citromlével csepegtessük meg. Tegyük hűtőbe pár órára.
Egy másik tálkába vágjuk kockára a kimagozott paradicsomot, tegyük bele a morzsolt kukoricát, az összetépett korianderlevelet, három evőkanál olívaolajat, sóval, őrölt borssal és citromlével ízesítsük. Óvatosan keverjük össze.
A bepácolt tonhalszeleteket elkészíthetjük kerti grillsütőn. Kevés olajjal kenjük be a sütő rácsát, helyezzük rá a halszeleteket, és mindkét oldalát pár percig süssük. Vigyázzunk, a tonhalat ne süssük át teljesen, mert száraz lesz!
Serpenyőben is elkészíthető: kevés olívaolajat hevítsünk fel, majd pár percig erős lángon mindkét oldalát süssük meg.
Tálaláskor helyezzük egy nagy tányérra, tetejére a paradicsomos-kukoricás salsát tegyük, pár szem petrezselymes burgonyával, és sült gombákkal körítsük.