Hozzávalók: 200 g margarin, 220 g barnacukor, 1 tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál méz, 1 csomag vaníliás cukor, másfél zacskó zabpehely, 120 g liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 marék mazsola, 1 marék durvára összetört dió, 1 zöldalma apró darabokra vágva
Egy keverőtálba tegyük a margarint és a cukrot, majd elektromos habverővel addig keverjük, míg habos nem lesz. Utána adjuk hozzá a tojást, a mézet és a tejet, majd pár percig lassú fokozaton keverjük.
Egy másik edénybe keverjük össze a vaníliát, sót, lisztet, zabpelyhet, sütőport, fahéjat, mazsolát és a diót. Evőkanállal adagoljuk a vajas keverékhez, majd a végén az összevágott almát is.
Egy vajjal megkent és lisztezett sütőpapírra evőkanállal kis halmokat tegyünk, hagyjunk a halmok között legalább három centit, mert sütéskor kissé szétfolynak.
Előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 10-12 percig.
Ha kihűlt, jól zárható dobozokban vagy nagy befőttes üvegekben pár hétig eltartható.