Mézes-almás-zabpelyhes keksz

Vágólapra másolva!
Ezen a héten müzlis kekszek receptjét mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György. Ha már süti, akkor legyen egészséges! Az elkészített sütiket egy régi, nagyitól elkért öblös, befőttes üvegbe tölthetjük, konyhánk dísze lehet. De számítsunk rá, hogy nem fogja sokáig díszíteni a lakást, mert hamar kieszik majd belőle a finomságokat.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 200 g margarin, 220 g barnacukor, 1 tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál méz, 1 csomag vaníliás cukor, másfél zacskó zabpehely, 120 g liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 marék mazsola, 1 marék durvára összetört dió, 1 zöldalma apró darabokra vágva

Egy keverőtálba tegyük a margarint és a cukrot, majd elektromos habverővel addig keverjük, míg habos nem lesz. Utána adjuk hozzá a tojást, a mézet és a tejet, majd pár percig lassú fokozaton keverjük.
Egy másik edénybe keverjük össze a vaníliát, sót, lisztet, zabpelyhet, sütőport, fahéjat, mazsolát és a diót. Evőkanállal adagoljuk a vajas keverékhez, majd a végén az összevágott almát is.
Egy vajjal megkent és lisztezett sütőpapírra evőkanállal kis halmokat tegyünk, hagyjunk a halmok között legalább három centit, mert sütéskor kissé szétfolynak.
Előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 10-12 percig.

Ha kihűlt, jól zárható dobozokban vagy nagy befőttes üvegekben pár hétig eltartható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!