Hozzávalók:
30 dkg búzaliszt, 1 evőkanál sütőpor, fél maréknyi búzapehely, 15 dkg cukor, 2 db tojás, 3 dl tej, csipetnyi só, 25 dkg meggy, 4-5 evőkanál étolaj
Elkészítése:
Szórjuk egy tálba a lisztet, keverjük el benne a sütőport és a sót. Tegyük hozzá a búzapelyhet és a cukrot.
Egy másik tálba üssük a tojásokat, majd villával verjük fel. Öntsük hozzá a tejet és az olajat, keverjük össze, utána kis adagokban dolgozzuk bele a lisztes keveréket is.
Szórjuk bele a kimagozott meggyet, majd jól keverjük az egészet össze.
Kenjünk ki margarinnal 8-10 muffin sütőformát, szórjuk meg liszttel, utána töltsük meg háromnegyedig a muffin tésztával.
Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 20-25 percen keresztül.