Meggyes muffin

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg búzaliszt, 1 evőkanál sütőpor, fél maréknyi búzapehely, 15 dkg cukor, 2 db tojás, 3 dl tej, csipetnyi só, 25 dkg meggy, 4-5 evőkanál étolaj

Elkészítése:
Szórjuk egy tálba a lisztet, keverjük el benne a sütőport és a sót. Tegyük hozzá a búzapelyhet és a cukrot.

Egy másik tálba üssük a tojásokat, majd villával verjük fel. Öntsük hozzá a tejet és az olajat, keverjük össze, utána kis adagokban dolgozzuk bele a lisztes keveréket is.

Szórjuk bele a kimagozott meggyet, majd jól keverjük az egészet össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kenjünk ki margarinnal 8-10 muffin sütőformát, szórjuk meg liszttel, utána töltsük meg háromnegyedig a muffin tésztával.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 20-25 percen keresztül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!