<p>Hollywood szőke hercege</p>

Vágólapra másolva!
Brad Pitt számtalan People magazin címoldalát ihlette meg eddig. Neve hallatán még mindig sokaknak inkább a férfiszépség jut eszükbe, és nem a színészi tehetsége. Színészként igazi áttörést a "Thelma és Louise" című film jelentette számára, amelyben a roppantul sármos ifjú elcsábítja Geena Davist. Robert Redfordra emlékeztető külsejével Hollywood legszexisebb férfijává választották.
Vágólapra másolva!

Nehéz kezdet

fotó: HölgyfórumPitt hosszú és kemény munka árán küzdötte fel magát a sztárok közé. Egy fuvarozó cég vezetőjének fiaként látott napvilágot 1963. december 18-án Oklahomában. Három testvére közül ő a legidősebb, de kivétel nélkül mindannyian szigorú baptista neveltetést kaptak.

A középiskola befejezése után a média- és reklámszakon tanult a missouri egyetemen. Mikor kedvet kapott a színészethez abbahagyta az egyetemet, és Hollywoodba költözött, ahol magánórákat vett, melyeket különféle munkákból fizetett: sztriptíztáncosnőket fuvarozott, csirkejelmezt viselt egy helyi étteremben.

Az első sikerek

Képernyőre először a Dallasban került, ahol egy rövid visszatérő szerepet kapott, majd "A Stoning in Fulgham County" (1988) című filmben játszott. 1991 után vált neve igazán ismertté a "Thelma és Louis"-zal. Következő fontosabb szerepét Robert Redford, a "Folyó szeli ketté" című festői szépségű filmjében kapta, amely lehetőséget nyújtott a színésznek, hogy bebizonyítsa, szépségen kívül tehetséggel is megáldotta a sors. Redford filmje után a "Kalifornia: a halál nem utazik egyedül" című thrillerben sorozatgyilkost alakít, majd a szintén 1993-as Quentin Tarantino nevével fémjelzett "Tiszta románc"-ban narkósként jelenik meg.

fotó: Hölgyfórum

A '90-es évek filmes szerepei

1994-ben a gyönyörű montanai tájon forgatott, páratlanul szomorú "Szenvedélyek viharában" egy szabadszellemű, erősakaratú fiútestvér szerepét formálja meg, mellyel vitathatatlanul nagy sikert aratott. Ugyanebben az évben szerepelt együtt Tom Cruise-zal az "Interjú a vámpírral" című horrorban.

A következő filmjében a "Hetedik"-ben (1995) egy újonc nyomozó szerepét alakítja, aki egy őrült sorozatgyilkos után nyomoz Morgan Freeman-nel. 1997-ben Golden Globe díjat kapott, és a "12 Majom"-ban nyújtott teljesítményéért Oscarra jelölték.
Majd Pitt megpróbált felvenni egy osztrák akcentust, felkapott egy hátizsákot, és eljátszotta Heinrich Harrar szerepét a "Hét év Tibetben" (1997) című filmben. A film érdekes visszhangot váltott ki, és nem nyerte el egészen a kritikusok tetszését, mely részben annak köszönhető, hogy a filmben megformált Harrar életében náci volt. Ráadásul a színészt Tibet ügyét támogató hozzáállása miatt örök életére kitiltották Kínából. 1998-ban "Ha eljön Joe Black"-ben magát a halált testesíti meg, egyes filmelemzők szerint igen vonzóan.

1999-ben a "Harcosok klubjá"-ban ismét megmutatta színészi tehetségét, amikor egy polgárpukkasztó, önpusztító, minden kispolgári értékkel szembeszálló, személyiséget formált meg Edward Norton "másik énjeként". Majd következett - Guy Ritchie rendezésében - a Blöff, ahol a londoni alvilágban autótolvajok, boxolók között ismét nem a szokásos szépfiút játssza. Az "Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi"című filmben szintén nagy sztárokkal dolgozott, úgy mint George Clooney, Matt Damon és Andy García. "A Mexikói" című vígjátékban Julia Roberts oldalán nevettette meg a közönséget.

A színész magánéletefotó: Hölgyfórum

Magánéletéről a legfontosabb tudnivaló, hogy a színész miután összetörte Gwyneth Paltrow szívét, 2000-ben feleségül vette Jennifer Anistont a "Jóbarátok" című sorozat egyik sztárját, akivel a hírek szerint már nagyon gondolkodnak a családalapításon.

Brad Pittnek jelenleg nem kell tartanai a rajongók zaklatásától, ugyanis a felismerhetetlenségig elváltoztatta arcát sűrű pofaszakállal. A színész a "The Last Man" című készülő sci-fi kedvéért dobta félre hónapokra a borotvát. A női rajongók megnyugtatása végett azonban közölte, hogy amint vége a forgatásnak, megszabadul új arcszőrzetétől.

Ajánlat
Brad Pitt rajongói oldal
Brad Pitt fotógaléria

Korábbi hírek a színészről
Brad Pitt fazont váltott
Brad Pitt szívesen vetkőzne
Brad Pitt saját bőrébe bújhat

Korábbi névjegyek
Keanu Reeves - Hűvös szellő a hegyek felett
Naomi Campbell - Fekete párduc a kifutóról
Jennifer Lopez - Latin-amerikai királynő

Fórum: Ki a legnagyobb sztár Hollywoodban?