Versenylóról nevezték el a kisbabát

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Míg az édesanya, Elisa Blasio és az újszülött a kórházban pihenték ki a szülés fáradalmait, a büszke apa, Rafaelli di Mattio kötelességének megfelelően az anyakönyvi hivatalba sietett, hogy bejelentse fia születését. A gyermek neve alrovatba a Varenne Gianpaolo nevet diktálta. A Varenne azonban nem más, mint egy rendkívül híres olasz versenyló neve, aki több mint 50 futamot nyert pályafutása alatt, és számtalan rekordot állított fel a lovassportban.

A Nemzeti Lóverseny Kft. hivatalos honlapjahttp://www.magyarturf.huVarenne, a szóban forgó versenylóhttp://www.horsestrainingcenter.it/Inglese/viewvarenne.htmVicces nevek az internetenhttp://www.egysoros.hu/kategoria.php?kategoria_id=18A névadás és a névváltoztatás szabályai Magyarországonhttp://www.babapont.hu/jog/babajog/nevadas.html

A 40 éves lóversenyrajongó azzal indokolta szokatlan névválasztását, hogy a Varenne nevet igazi bajnok viselte, így az fiának is meghozza a szerencsét és a győzelmeket az életben. Az asszony azonban kikelt magából, amikor meghallotta újszülöttje nevét, és válással fenyegetőzött. Véleménye szerint ez sértő és nevetséges név, ezért bírósághoz fordult névváltoztatási kérelemmel. Elisa szeretné, ha fia a hagyományos Cristiano Vittorio nevet viselhetné.

Az anyakönyvi hivatal alkalmazottja, aki regisztrálta Varennét, azzal védekezett, hogy ők csak azokat a neveket utasítják el, melyek szégyellnivalóak, márpedig a Varenne szerinte nem az. Az ügyre a bíróság fog pontot tenni.

Rafaelli a sajtónak elmondta, hogy elege van felesége családjából, mivel ők akarták eldönteni, hogyan hívják a kisfiút, és nem akartak beleszólást engedni az apának. Rafaelli hajlandó feleségével tárgyalni a névváltoztatásról, de kikötötte, hogy család nem szólhat bele, "különben háború lesz".

Boscotrecase faluban nem ez az első eset, hogy hírességről neveznek el kisbabát. 1980-ban egy újszülöttet Diego Armando Maradona névre kereszteltek a neves argentin focista tiszteletére.