Design Salon 2002 kiállítás a Millenáris parkban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Design Salon 2002 kiállítás - 2002. február 28.-március 3.

A kiállításon ízelítőt kaphatunk napjaink tereiből és tárgyaiból, azaz a kortárs designból. Az ipari formatervezés remekbe szabott, a designtörténet legújabb fejezetébe számos esetben már bevonult darabjai - lakás- és irodabútorok, szaniterek, beépíthető konyhai készülékek, számítástechnikai és szórakoztató elektronikai berendezések, a mobilkommunikáció eszközei, autók, divat és megannyi apró tárgy vár egy helyen, egy-egy szobaként elrendezett enteriörben. A gazdag látványvilágot esténként divatbemutatók, csütörtökön és pénteken neves formatervezők előadásai teszik még izgalmasabbá.
Minden látogató sorsoláson vesz részt, melyen értékes designnyeremény vár gazdára.

A kiállításról bővebben

Belépőjegyéért hat kiállítást nézhet meg. A kortárs formatervezés neves alkotóit és alkotásait felvonultató Design Salon 2002 mellett itt mutatkozik be a világ egyik leghíresebb gyűjteménye, a Vitra Design Múzeum Personalities fotókiállítása, melyből megtudhatja, hogy milyen székben érzi jól magát Grace Jones, Miles Davis, Jack Lemmon és a sort még folytathatnánk. A kollekció több tucat híres személyiséget és nem kevésbé híres széket kínál.
A sorból természetesen nem maradhat ki napjaink építészete sem. Gulyás Attila (OCTOGON architecture design) Modern Britain fotókiállításán bepillanthat a szigetország ezredfordulós városképébe. Fantasy és valóság találkozásának lehet szemtanúja az Építészet a képregényben tárlaton, s a hazai új generáció jövőlátásáról a Magyar Iparművészeti Egyetem hallgatóinak Kaptár kiállítása és az Újító gondolatok, formabontó ötletek pályázat díjnyerteseinek kiállítása ad áttekintést.

Helyszín:
Millenáris park - Fogadóépület
(Budapest, 1020 Fény u. 12.)

Nyerjen jegyet! Ha helyesen tippel a HomeGarden játékában, belépőt nyerhet!

Nyitva tartás:
Február 28.: 10-19 óráig
Március 1-3.: 10-21 óráig
Belépő:
Felnőtteknek 1000 Ft
Diák- és nyugdíjasjegy: 600 Ft

Divatbemutatók
Sixvill pret-a-porter - 2002. március 2,. szombat 19 óra
"A nő négyszer" haute couture - 2002. március 3., vasárnap 16 óra

OCTOGON design beszélgetések
Ha már betelt a gazdag látványvilággal, akkor felüdülésként szellemi kalandozásra hívjuk. A Design Salon 2002 keretében a kilencvenes évek végének egyik legnépszerűbb, immár valóságos sztárokat termelő ágazatába, a formatervezés részterületeibe nyújtunk bepillantást. Itt és most bemutatkozik az avantgárd kísérleteiről jegyzett s egyre inkább feljövőben lévő brit design, az emberközpontú gondolkodásáról és a természetes anyagok iránti tiszteletről ismert finn formakultúra, és persze számot adunk a magyar ipari formatervezés újító gondolatairól, formabontó ötleteiről is.

Brit Nap - február 28., 13-16 óráig
- Julia Cassim, a Royal College of Art professzora a design mindennapi életünkben betöltött szerepéről beszél.
- Malcolm Garret, az amxnetwork munkatársa a virtuális tér designjáról nyújt átfogó képet.
- Nick Jinkinson és Nick Paterson, a Studio Platform két fiatal tervezője arról beszél, miként tud egy független stúdió talpon maradni a sztárdesignerek praxisa mellett.
- Antony Byrne, a Herman Miller project managere a RESOLVE irodabútor-rendszert mutatja be.

MIE Show Time - február 28., 16-18 óráig
Bemutatkoznak a Magyar Iparművészeti Egyetem volt és jelenlegi hallgatói, Szöllősy Barbara, Tanító Balázs, Gál Péter, Németh Gábor, Dezső Renáta, a Medence Csoport, Kozma Péter, Szilágyi Csaba, Juhász István és az Új Irány tartanak mini prezentációt, ki-ki a maga szakterületén elért eredményeiről.

Finn Nap - március 1., 13-16 óráig
- Timo Saarnio, neves finn designer a hajlított fából készült bútorok gyártási technológiáját, a plywood technikát ismerteti.
- Anna-Maija Yliamula, a helsinki Future Home Institute vezetője a finn építészet és design kihívásairól és a Future Home-projektről tart előadást.
- Lovas Cecilia és Bojár Iván András, az OCTOGON architectura design magazin szakírói átfogó képet festenek napjaink építészeti és design Finnországáról.

MIE Philosophy - március 1., 16-18 óráig
Kerekasztal-beszélgetés Tanító Balázs, Szilágyi Csaba és Droppa Judit, a Magyar Iparművészeti Egyetem rektora részvételével a magyar design helyzetéről.

Ajánlat
Magyar Iparművészeti Egyetem honlapja

Formatervezett bútorok, melyeket megvásárolhatnak
S formájú Double Chari szófa
Színes kerámia szelencék
Spanyol bronzból készült könyvtámasz
Nepáli papírlámpa áttetsző zsírpapírból
Nyers selyemből készült színes lámpák